A Minner hétről-hétre 5 üzleti hírt foglal nektek össze, ajánl és küld el hírlevélben. A decemberben kiküldött 25 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Starbucks nyílik Székesfehérváron, még az ingatlan árakat is befolyásolhatja – Minner
Bekebelezi Magyarországot is a Starbucks, már lassan az egész országban lesz kávézójuk. 2018-ban egy kávézót nyit Székesfehérváron a cég, kettő újat pedig Budapesten. A terveik szerint 2019-ben hat (Kecskemét, Győr, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szombathely), 2020-ban öt (Eger, Érd, Kaposvár, Szolnok, Sopron), 2021-ben pedig további öt (Zalaegerszeg, Veszprém, Tatabánya, Békéscsaba, Siófok) városban nyílik majd kávézó. Az USA-ban az ingatlanárak jobban nőttek azokban a térségekben, ahol van Starbucks.

Mindenkit érintő változás jön a magyar bankrendszerben – Index.hu

  • Jövő év júliustól elindul az azonnali utalási rendszer, amelyben 10 millió forint alatti belföldi forint átutalások 5 másodperc alatt megérkeznek.
  • Már januárban tesztelik néhány banknál.
  • A szolgáltatás 7/24-es rendszerű, tehát az év bármely napján, és az éjszaka indított átutalások is 5 másodperc alatt teljesülnek.
  • Nem csak bankszámlaszámra lehet majd utalni. Ha szeretnénk, hozzárendelhetjük a telefonszámunkat, email címünket, valamint adószámunkat másodlagos azonosítóként a bankszámlaszámunkhoz.
  • Új funkcióként megjelenik a fizetési kérelem fogalma, amellyel egyszerűbbé válik többek között a megosztott fizetés is.

Az Uber újra Magyarországon! Csak most elektromos rollerrel jönnek – Minner
A Lime nevű elektromos roller bérlő szolgáltatást nyújtó cég jön jövőre Budapestre. Ebbe a cégbe fektetett be az Uber is. Egy applikáción keresztül, QR kód segítségével tudjuk majd használni a rollereket. Amit bárhol le tudsz tenni, mert nem dokkoló állomással működik, mint mondjuk a Mol Bubi. Na, és itt jön még az érdekesség és a speciális üzleti modell: Az elektromos rollereket nem a cég tölti, hanem bárki jelentkezhet és pénzt kereshet a töltéssel.
Mennyibe kerül? Alapdíj + perc alapú díjazás. Budapesti árakról még nincs hír, de jó támpontot ad Prága. Ott az alapdíj, amit a bérlés esetén kell fizetni 25 korona (kb. 300 forint), majd utána 2 korona (kb. 24 forint) a percdíj.

Ki mekkorát hazudik a rabszolgatörvényről? – Azonnali.hu
Pártállástól függetlenül el kell olvasnod ezt a cikket a túlóratörvényről.  Átláthatóan összefoglalja, hogy mit is kell tudunk valójában a túlóratörvényről.

Félreértések keltenek feszültséget a budapesti e-autósok között – G7
A GreenGO 300 autója ingyen használja az ELMŰ-s elektromos töltőit. Előnyt szereznek ezzel? Igen. De megállapodás van a két cég között és valójában ezzel az elektromos autózást is reklámozzák. Ha ezeket az autókat nem töltenék, akkor alig használná valaki az egységeket.

A decemberi hírlevelek: 

Fotó: Envato License

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!