5 üzleti hír januárból. Csal a mesterséges intelligencia, 4000 önkormányzati lakás áll üresen

Üzleti hírek, hírlevél, vállalkozás

A Minner hétről-hétre 5 üzleti hírt foglal nektek össze, ajánl és küld el hírlevélben. A januárban kiküldött 25 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Csaláson kaptak egy mesterséges intelligenciát – Index.hu
A CycleGAN nevű neurális háló feladata az lett volna, hogy műholdképeket utcatérképpé alakítson, majd ezeket vissza műholdképpé, hogy a segítségével hatékonyabb, mégis pontos legyen a Google térképeinek előállítása. Mint kiderült, az utcaképeket még valóban létrehozta, de az újabb műholdképeket már nem ezekből hozta létre, hanem emberi szemmel észrevehetetlen módon elrejtette az utcaképekben az információt, amelyből egyszerűen újragenerálta az eredeti felvételt. Ez ügyes trükknek hangzik, de valójában nem arról tanúskodik, hogy milyen intelligens a rendszer, hanem éppen arról, hogy csak pontosan azt képes elvégezni, amit mondanak neki – ezért nagyon nem mindegy, hogy pontosan milyen utasításokat kap.

Akkorát buktak a németek a szárazságon, mint a magyar gazdaság ötöde – G7
Az alacsony vízállás is hozzájárult ahhoz, hogy visszaesett tavaly a német gazdasági növekedés üteme. Az ipar számára legfontosabb folyók alacsony vízszintje és az átlagosnál magasabb hőmérséklete 0,7 százalékpontot radírozott le a potenciális német GDP-növekedésből. Ez 23,7 milliárd eurónak felel meg, amely a teljes magyar GDP közel ötöde.

Majdnem négyezer önkormányzati lakás áll üresen Budapesten – 24.hu
Lehet, hogy önkormányzati lakásokat kellene vennünk? Elégj ó statisztikát adott a kezünkbe a 24.hu. Amellett, hogy Magyarországon egyre mélyül a lakhatási válság, és csaknem egymillió ember küzd meg hónapról hónapra az egekbe szökött albérletárakkal, 2018 végén majdnem 4 ezer önkormányzati bérlakás állt üresen Budapesten – derítette ki a 24.hu.

Ahol nők is vannak a cégvezetésben ott több a profit. A képlet tehát egyszerű – Minner
Érdekes kutatásokat hoztam ebben a cikkben. Kiderült, hogy azon cégek, ahol a vezetőségben legalább 30%-ban nő is van, ott 1 százalékponttal több az árrés (marzs!!!), ami 15%-os többletet jelent az átlagos 6,4%-os profitrátához képest. Ha pedig induló vállalkozásokat nézzük, akkor fele akkor átlagosan fele akkora kezdőtőkével 5 éven belül a hölgy vállalkozók több bevételt érnek el, mint a csak férfiakból álló vállalkozók.

Évi 35 millió forint a belépő a felső tízezerbe – HVG
Nagyjából 5–15 millió forintos éves nettó háztartási jövedelem kell ahhoz, hogy valaki a magyarok leggazdagabb 10 százalékába tartozzon. Ahhoz viszont, hogy valaki a felső tízezerbe kerüljön, a 2018-as Társadalmi riport szerint már legalább 35 millió forintos éves jövedelem kell. A jövedelmi piramis legtetején pedig a körülbelül 200 család alkotta csúcselit található. A hazai „szupergazdagok” vagyona nagyjából 8 milliárd forintnál kezdődik, és 400 milliárdhoz közel érheti el a felső értéket.

A januári hírlevelek:

Segíts a missziómban, hogy az ilyen értékes ingyenes információk minél több magyarhoz eljuthassanak! Oszd meg az ismerőseiddel! Köszönöm! Én pedig készítem az új cikkeket!