2019 márciusa is eseménydús hónap volt. Fúziók, összeolvadások, a GVH-nak sok feladata van az biztos. A márciusban kiküldött 25 hírből 5-öt kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál, iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Sínen lehet a Tesco és a Média Markt speciális fúziója – Világgazdaság
Rövidben: Hamarosan a Tesco elektronikai részlegét a Média Markt fog működni.
A GVH már rábólintott, felreppent a hír viszont, hogy a plázastop miatt meghiúsulhat a fúzió, de a két cég állítása szerint nem tartozik a hatálya alá a módosítás.

A McDonald’s Magyarországon is megkezdi a házhoz szállítást – Index.hu
Akár már áprilisban elindulhat Magyarországon is a McDonald’s házhozszállítási programja. A világ számos országában létezik McDelivery, vagyis rendelhetők a gyorsétteremlánc termékei. Az információ egyelőre nem hivatalos, Magyarországon ugyanis három hete a központi McDonald’s cég a hazai vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen  Scheer Sándorra, a Market Zrt. vezetőjére ruházta át, és az érintettek a deal lezárásáig nem nyilatkozhatnak. Úgy tudjuk, hogy a szolgáltatásban a Netpincér lesz a hazai partner. Utóbbi azért is lehet, mert rengeteg új futárt keres a cég.

A volt Buda Cash ügyfelek újra egy csődközeli cégnél vannak. Az NHB nagy bajban – Minner.hu
A Növekedési Hitelbank csődje már teljesen biztos, már átadták OBA-nak, hogy készüljön a kártalanításra. A Napi.hu úgy tudja, hogy a Matolcsy György MNB-elnök unokatestvére, Szemerey Tamás által vezetett banknál a mintegy 30 milliárd forintnyi befagyott pénzből csak 10-12 milliárd lehet jogosult az OBA kártalanítására, azaz a betétesek 18-20 milliárdot bukhatnak. Rosszul járhatott az őrző-védő Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mivel az Mfor.hu szerint a cégnek mintegy 4 milliárdja volt az NHB-számláján a kifizetési korlátozás bevezetésekor. Emellett egy másik jelentős kárvallott lehet a jegybanki alapítványok tulajdonában lévő Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. (KEDO) is.

Legyőzték az Iszlám Államot, a kalifátusnak vége – 24.hu
Ezzel akár a bevándorlási hullámoknak is teljesen vége? Az Egyesült Államok legfőbb szíriai szövetségese, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szombaton reggel bejelentette, hogy az Iszlám Állam az utolsó területét is elvesztette az országban, a kalifátusnak ezzel vége, írja a BBC. Az SDF szóvivője arról beszélt, az ISIS száz százalékos területi veszteséget szenvedett. Ezt pénteken este már Donald Trump amerikai elnök is közölte.

Fuzionál az Extreme Digital és az eMAG – VG.hu
A két legnagyobb e-kereskedelmi szereplő állhat össze idén. Bár erre még a Gazdasági Versenyhivatalnak rá kell bólintania. Ezzel a régió legnagyobb e-kereskedelmi cége lesz.
Egyesül a magyar Extreme Digital Zrt. és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG magyarországi leányvállalata, amivel a közép-európai régió egyik meghatározó e-kiskereskedelmi vállalata jön létre budapesti központtal.

Hírlevelek a hónapban (rákattintva megjelenik az adott hétből 5-5 hír):

Fotó: Avinash Bhat/Flickr

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!