Nehéz dolgom volt, mert sok érdekes és fontos hír is volt a hónapban, illetve eggyel több hétfő (ekkor küldjük ki a hírlevelet). Lett is most a listámban +1, és a lakástakarékosat ki is hagytam, mivel arról zengett itthon a hazai sajtó. A Minner hétről-hétre 5 üzleti hírt foglal nektek össze és küldd el hírlevélben. Az októberben kiküldött 25 hírből 5 +1-et kiválasztottam. Olvasd el őket! És ha kedvet kaptál iratkozz fel a Minner hírlevélre, továbbá lent látod még belinkelve az egyes hetekhez tartozó hírleveleket, el tudod olvasni őket akár most is.

Az alábbi híreknél kattints a címre, ha bővebben szeretnél róla olvasni (megnyílik a forrás cikke):

Ennyi csapást a világkereskedelem sem úszhat meg sértetlenül – G7/24.hu
A világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata, a DHL csütörtökön tette közzé szokásos felmérését, amely szerint utoljára 2016-ban voltak borúsabbak a jelenleginél a világkereskedelem növekedési kilátásai.
Hasonló eredményre jutott a holland statisztikai hivatal is, amely szerint a kereskedelmi forgalom ugyan továbbra is 4 százalék körüli ütemben nő, de ez jelentősen elmarad a tavalyi, 6 százalékot közelítő értékektől. Azt ugyanakkor nem könnyű megítélni, hogy ez a lassulás menyire tulajdonítható a kereskedelmi konfliktusoknak (Trump vámháború), vagy egyszerűen egy fenntarthatóbb növekedési ütemhez való visszatérésről van szó.

Kína az egész számítógépipart hackelte meg – 444.hu 
Ezt a cikket teljes egészében olvasd el és először ezt, majd utána jöhet a Minner! Az újhullámú Trójai faló, ez is lehetne a cikk címe. A kínai titkosszolgálat már a gyárban olyan chipeket helyezett el a nagyobb techcégek eszközeiben. Például Amazon, Apple. Így szerverparkokhoz is hozzáfértek, és ott adatokat szereztek meg, de még a CIA drónközpontjaiban, az amerikai törvényhozásban és még az amerikai haditengerészet hadihajóin is ott vannak, bejutottak. Az Apple például a szokatlan szerver kommunikáció után kezdtek el vizsgálódni és akkor találták meg a chipet.

88 milliárd forintot gyűjtöttek össze a top 10 közösségi finanszírozó kampányban a vállalkozók, magánszemélyek – Minner
Néha meglepő, hogy az elmúlt években milyen projektekre adták össze a pénzt az emberek. Na nem a befektetők, hanem magánszemélyek, vagyis a fogyasztók. Egy-egy projektre akár több milliárd forint is összegyűlt. Legyen az kártyajáték, vagy újragondolt méhkas, vagy éppen számítógépes játék.  A top 10 projektre összesen 88 milliárd forint értékben gyűjtöttek pénz a startupok, vállalkozók. Néha olyan ötletre, aminél még kész sem volt az adott dolog, termék.

Mesterien trollkodott szét egy millió dolláros aukciót Banksy – Index.hu
Amikor egy aukción leütötték 310 millió forint értékben a graffitiművész képét, akkor egyszer csak ledarálta magát a kép. Valami távoli indítóval csinálhatták. Természetesen a kép azonnal értékesebb lett (imádom az ilyen logikát).
Minner cikk: A ledarált Banksy kép dupláját éri most. “Művészet”
A videó az egészről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

Magyar márkák külföldi „álruhában” – Világgazdaság
Saxoo London, Paris Boutiqe, Fundango, Sherpa, Aboriginal, a Retro Jeans, a Keyo Paris, a Devergo  vagy épp a Mayo Chix mind-mind magyar ruhamárkák. Gondoltad volna? Én a Saxoo Londonról nem gondoltam volna, a többit itt-ott olvastam már. Nemcsak a lehetséges külföldi terjeszkedés miatt használnak a cégek nemzetközi csengésű neveket, hanem mert magyarként is sokkal jobban eladhatóak a ruhák. De gondolj bele, hogy a Minner se véletlen Minner 🙂

+1 hír: Félmillió kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése – 24.hu
Több mint 600 ezer kisvállalkozó adózónak jelenthet könnyebbséget, hogy az alanyi áfamentesség jelenleg nyolcmillió forintos felső határa jövőre tizenkétmillió forintra nő – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a tárca sajtótájékoztatóján, pénteken Budapesten.
A megemelt összeghatár megegyezik a kisadózó vállalkozások (a katával adózók) bevételi határával.

Kattints ide és iratkozz fel a hírlevélre! 

 

Októberi hírlevelek: