péntek, január 15, 2021

5 Youtube csatorna, amit érdemes elindítanod. #ötlet #vlog #tippek

Szeretnél saját Youtube csatornát, de nem tudod, milyen témával indulj el? Persze egyszerűbb lesz olyan területen, ami érdekel is, viszont érdemes lesz inspirálódnod a következő ötletekből. A cikkben találsz néhány tippet, amivel nem lehet mellélőni (a jelenlegi trendek szerint). Nem kell mást tenned, mint átnézni a tippeket, és tovább gondolni őket. Tervezd meg az első 10-20 videót, és utána már menni is fog.

Az előző bejegyzésemből már kiderült, hogy érdemes Youtube partnercéggel dolgozni. Segítenek szponzorokat találni, és jó hátteret biztosítanak több szempontból is (értenek a brandinghez, csatornamenedzsmenthez).

Írtam több ügynökségnek, kíváncsi voltam, hogy szerintük milyen csatornával érdemes elindulni most a Youtube-on – szerencsére segítettek is ebben, íme néhány tipp:

1. Gamer csatorna

A Gamer csatornák még mindig hasítanak. A 4. legtöbb feliratkozóval rendelkező magyar Youtuber LuckeY például focis játékkal indult (és Minecrafttal). Azóta többféle videót is csinál, viszont az első feliratkozóit nem a 3 liter tej kihívás és hasonlók érdekelték.

2. Termékelemzések és kicsomagolós csatorna

Egyre népszerűbb ez a kategória is, én azonban azt mondom, ne terméket, hanem például applikációkat próbálgass! Ha tudsz angolul, hatalmas nézettsége lesz 1-1 videódnak, és hamarosan már fizetni fognak nagyobb cégek azért, hogy az ő appjukat is kielemezd… – Ehhez kapcsolódó Minneres vállalkozási ötlet: 71. ötlet – Szórakozz a mobilappokkal, és közben keress pénzt

A kicsomagolós videók hasonlóak, mint a termékelemzések, pénzigényesek. Ettől függetlenül érdemes belevágni, ha amúgy is szeretsz rendelni online! (Ehhez kapcsolódó Minneres vállalkozási ötlet: 74. ötlet – Termék-, szolgáltatástesztelő blogger).

3. How to csatorna – (Hogyan)

Ezen az ötleten kicsit csavarni kell, hiszen nem minden témában jó how to videókat készíteni. Például ott van a Nifty és a Tasty facebook oldalak, az egyikben DIY egyedi tárgyakat/bútorokat készítenek, a másikban meg különleges ételeket. Valószínűleg egy kézben vannak, mert nagyon hasonló a tematikájuk – szerintem mindkettő zseniális, a maga 27 és 84 millió követőjével. Ezeknél tényleg nem tudsz kifogyni a videókból, gondolkozz hasonlóban!

4. Beauty és lifestyle csatorna

Férfiként: Ha van valami hobbid, ami egyben az életed is (példa lehet a motorozás), akkor arról készíthetsz lifestyle videókat. Ha tudsz angolul az itt is nagy előny lehet, mert 15 millió helyett rögtön 1 milliárd emberhez is eljuthatsz!

Nőként: Nagyon népszerűek a szépséggel kapcsolatos videók – épp ezért rengeteg van belőlük -, nem lesz egyszerű dolgod… Vidd bele a személyiséged a videókba, és légy egyedi! Találj ki valami különös ismertetőjegyet, amiről mindenkinek te jutsz az eszébe! Ez lehet akár egy ruha, akár egy technika – a lényeg, hogy próbálj kitűnni!

5. Vicces videók és paródiák csatornája

Dancsó Péter az egyik legsikeresebb Youtuber Magyarországon. Jelenlegi 621 ezer feliratkozójával első ebben a mutatóban itthon. Ő már 5-6 éve is a szakszerűen sorozatát csinálta, amiben filmeket parodizál (csak akkor még nem így hívta 🙂 ). A vicces videókra mindig vevő a közönség, tudod a Youtube lassan kezdi átvenni a Tv szerepét, a Comedy Centralt meg mindenki szereti…

További ötletek

Néhány további ötlet, amiben első lehetnél, vagyis nem lennének vetélytársaid az elején:

– Egy igazán jó prank csatorna.
– Egy nagy Haul csatorna (Elsősorban nőknek!)
A Haul zsákmányt jelent, ezek a csatornák általában vásárlásról szólnak. Bizony, a nők szeretik megmutatni, hogy miket vásároltak – és úgy tűnik sokan vevők erre… Hamar tudnál szponzorokat szerezni egy ilyen csatornához, a nagyobb cégek egyre inkább nyitnak a vloggerek felé.
– Apptesztelő – Még mindig nincs igazán nagy applikációtesztelő csatorna. A legtöbb app ingyen van, használd ki az ebben rejlő lehetőséget!

Nehéz nulláról felépíteni egy több százezres követőtáború Youtube csatornát, de nem lehetetlen. Tűzz ki egy célt az elején, és vágj bele! Próbálj más Youtuberekkel együttműködni, hiszen ez mindkettőtöknek jó lehet. Ajánlj neki fel kezdetben valamit cserébe, hiszen ő új feliratkozókat hozhat a te csatornádra.

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek