7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 3. tipp

Az elmúlt időszakban felpezsdült az ingatlanpiac. A lakásokat egyre többen veszik befektetési céllal is. Meglepő? Mindenki AirBnBzik? Dehogy is, még az árak sem robbantak akkorát, egyszerűen megéri venni úgy, hogy kiadjuk a lakásunkat sima albérlőknek. Az AirBnB is persze lehet megoldás, de nem ezért pezsdült fel a piac itthon, hanem az előbb említett bérleti díj durranástól. Az átlag magyar fizetéshez képest óriásit ugrottak a bérleti díjak a fővárosban és a nagyobb városokban. A 3. tipp nem az lesz, hogy vegyél lakást!

Tudtad, hogy még mindig messze állunk a 2000-es évek lakásvásárlási, lakásépítési számaitól? Még bőven 50-100%-os növekedés várható. Erről itt írtam (kattints ide), a cikk még mindig megállja a helyét!
Ebben a cikksorozatban szereplő tippek olyanoknak is iránymutatást adnak, akik kevesebb, mint 1 millió forinttal rendelkeznek. Így a 3. befektetési tippben nem ingatlan vásárlásra irányítalak rá, hanem a befektetési alapokra.

Most pontos ingatlan alapot nem fogok megjelölni. Nézd meg a bankodnál, brókercégednél, hogy melyiket éritek el. Beszélj a brókereddel, tanácsadóddal. Fontos, hogy ne arra tegyél sok pénzt, ami ebben az évben 20%-ot ment. Inkább keresd azokat, amik 12% alatti hozamot produkáltak 2015-ben. A befektetési alapokról itt is olvashatsz: 10 ok, amiért számodra is jó választás a befektetési alap

Extra infó
Ez a rész majd frissülni fog. A kormány bejelentette, hogy a lakásépítés áfáját lecsökkenti 27%-ról 5%-ra. Még nem szavazták meg, de 90% az esélye, hogy megszavazzák. Ezzel felpezsdülhet a lakásépítési piac.
Ez azt is jelenti, érdemes lesz az építőiparhoz kapcsolódó magyar részvényekkel is foglalkozni majd. Valószínűleg a hitelezési piac még jobban felélénkül.
A CSOK 2.0 2015. december végén került bejelentésre, mely 10+10 milliós állami támogatást jelent a családoknak új lakás esetén. Ezt most nem részletezem, a hírekből úgy is meg tudsz mindent. A lényeg, hogy ez is jó hatással lesz az ingatlan befektetési alapokra.

[contact-form-7 404 "Nem található"]

Mibe érdemes még befektetni? Itt a 2016- os lista:
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 1. tipp – Orosz részvények
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 2. tipp – Te sem akarsz kimaradni a startup buliból?
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 3. tipp – Ingatlan befektetési alap
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 4. tipp – Unicum
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 5. tipp – Indexek
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 6. tipp – Forint, akarom mondani euró

Fotó: Sxc.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!