7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 6. tipp

Ha azt mondom, hogy érdemes a forint ellen játszani, akkor meglepődsz? Gondolom nem. A forint egészen stabilan tartotta magát 2015-ben és majdnem ugyanott van, ahol év elején volt. Sokan azt mondják, hogy a dollár hamarosan gyengülni fog és megáll az erősödése, sőt sokan azt is mondják, hogy az euró is gyengülni fog. Szerencsére a devizapároknak van egy egészen érdekes tulajdonságuk:

Az is lehet, hogy egyik deviza jobban gyengül, mint a másik (adott devizapáron belül). Vagyis hiába gyengül az euró, ha a forint még jobban, akkor a forintunk 313-ról újra 330 lesz. Bár azaz 5% hozam nem sok, de ennél több is lehet. Nem véletlen tartják sokan euróban, vagy más erősebb devizában a pénzüket.

Sajnos itthon kicsit kiszámíthatatlanabb a gazdaság politika, mégis (sőt mondhatni ezért is) valószínűbb a forint gyengülés, mint a hosszabb távú erősödés. A 6. tippem tehát az euró. Valutában, vagy devizában mindegy is. Érdemes havonta azonos értékben vásárolni eurót, így kihasználva azt is, ha erősödésnek indulna a forint.

forint2016

7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 1. tipp – Orosz részvények
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 2. tipp – Te sem akarsz kimaradni a startup buliból?
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 3. tipp – Ingatlan befektetési alap
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 4. tipp – Unicum
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 5. tipp – Indexek

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!