7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 6. tipp

Ha azt mondom, hogy érdemes a forint ellen játszani, akkor meglepődsz? Gondolom nem. A forint egészen stabilan tartotta magát 2015-ben és majdnem ugyanott van, ahol év elején volt. Sokan azt mondják, hogy a dollár hamarosan gyengülni fog és megáll az erősödése, sőt sokan azt is mondják, hogy az euró is gyengülni fog. Szerencsére a devizapároknak van egy egészen érdekes tulajdonságuk:

Az is lehet, hogy egyik deviza jobban gyengül, mint a másik (adott devizapáron belül). Vagyis hiába gyengül az euró, ha a forint még jobban, akkor a forintunk 313-ról újra 330 lesz. Bár azaz 5% hozam nem sok, de ennél több is lehet. Nem véletlen tartják sokan euróban, vagy más erősebb devizában a pénzüket.

Sajnos itthon kicsit kiszámíthatatlanabb a gazdaság politika, mégis (sőt mondhatni ezért is) valószínűbb a forint gyengülés, mint a hosszabb távú erősödés. A 6. tippem tehát az euró. Valutában, vagy devizában mindegy is. Érdemes havonta azonos értékben vásárolni eurót, így kihasználva azt is, ha erősödésnek indulna a forint.

forint2016

7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 1. tipp – Orosz részvények
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 2. tipp – Te sem akarsz kimaradni a startup buliból?
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 3. tipp – Ingatlan befektetési alap
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 4. tipp – Unicum
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 5. tipp – Indexek

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!