KezdőlapTőzsde7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 7. tipp

7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 7. tipp

-

Szerintem hallottad a hírekből, hogy extrém alacsonyan van a kőolaj világpiaci ára. Ebben az évben 33%-ot csökkent a WTI ára, sőt az elmúlt 1,5 évben 120 dollárról 37 dollárig zuhant az ár, ami 66%-os zuhanást jelent. Ez már nyirbálja is a piacot, a kisebb olajcégek bedobják a törölközőt. A nagyobb társaságok a olaj kitermelést nem fogták vissza, inkább a beruházásaikat építették le. Nem, nem az olaj lesz a 7. tippem, hanem az

Exxon Mobil olajtársaság. A nagyobb cégek jobban kibírják a az olajárcsökkenést, mint a kisebb társaságok, és a piac is átalakulóban van. Az Exxon Mobil (ticker: XOM) leállította a nagyobb beruházásait, és kiadásait, költségeit is átstrukturálta. Az olajártól is függ részben a bevétele, de azt is kell tudni, hogy ezek a nagy cégek bevédik magukat az árfolyam csökkenés káros hatásaitól.

A cég stabilan fizeti negyedévente az osztalékot is. Jelenlegi árfolyamon számolva 3,69%-ot fizet évente részvényenként. Ez picit kockázatosabb befektetés, mint az első 6 tipp, főleg azért is, mert a trenddel szembe kell menni. Viszont 90 dollárig felmehet az árfolyam, ami 14% profitot jelent + az osztalék. 70 dollár alatt viszont nem érdemes vásárolni.

xom_december

7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 1. tipp – Orosz részvények
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 2. tipp – Te sem akarsz kimaradni a startup buliból?
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 3. tipp – Ingatlan befektetési alap
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 4. tipp – Unicum
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 5. tipp – Indexek
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 6. tipp – Forint, akarom mondani euró

Fotó: Mike Mozart/Flickr

 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek