7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 7. tipp

Szerintem hallottad a hírekből, hogy extrém alacsonyan van a kőolaj világpiaci ára. Ebben az évben 33%-ot csökkent a WTI ára, sőt az elmúlt 1,5 évben 120 dollárról 37 dollárig zuhant az ár, ami 66%-os zuhanást jelent. Ez már nyirbálja is a piacot, a kisebb olajcégek bedobják a törölközőt. A nagyobb társaságok a olaj kitermelést nem fogták vissza, inkább a beruházásaikat építették le. Nem, nem az olaj lesz a 7. tippem, hanem az

Exxon Mobil olajtársaság. A nagyobb cégek jobban kibírják a az olajárcsökkenést, mint a kisebb társaságok, és a piac is átalakulóban van. Az Exxon Mobil (ticker: XOM) leállította a nagyobb beruházásait, és kiadásait, költségeit is átstrukturálta. Az olajártól is függ részben a bevétele, de azt is kell tudni, hogy ezek a nagy cégek bevédik magukat az árfolyam csökkenés káros hatásaitól.

A cég stabilan fizeti negyedévente az osztalékot is. Jelenlegi árfolyamon számolva 3,69%-ot fizet évente részvényenként. Ez picit kockázatosabb befektetés, mint az első 6 tipp, főleg azért is, mert a trenddel szembe kell menni. Viszont 90 dollárig felmehet az árfolyam, ami 14% profitot jelent + az osztalék. 70 dollár alatt viszont nem érdemes vásárolni.

xom_december

7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 1. tipp – Orosz részvények
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 2. tipp – Te sem akarsz kimaradni a startup buliból?
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 3. tipp – Ingatlan befektetési alap
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 4. tipp – Unicum
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 5. tipp – Indexek
7 befektetési tipp, ötlet 2016 -ra – 6. tipp – Forint, akarom mondani euró

Fotó: Mike Mozart/Flickr

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!