8% alatt a munkanélküliség hazánkban

2,2%-kal csökkent a munkanélküliségi ráta az előző év azonos időszakához képest (második negyedév). A munkanélküliek száma százalékosan a legnagyobbat csökkent a Közép-Dunántúli és a Közép-Magyarországi régióban. Végre csökkenni tudott a fiatalok (15-24 éves korú lakosság) rátája is, 26,9%-ról 20%-ra csökkent.

A munkanélküliség csökkenéséhez persze hozzájárul a közmunkaprogram. Májusban több mint 100 ezer közmunkást küldtek el (az akkori 210 ezer főből), ezzel máris romlott a statisztika. A médiában erősen bírálják több helyen is a közmunkaprogramot, pedig elbeszélgetve sok emberrel, ez az egyetlen jövedelem forrásuk, így jelenleg szükség van erre is.

munkanélküliségi ráta_juli

 

Forrás: KSH

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!