8% alatt a munkanélküliség hazánkban

2,2%-kal csökkent a munkanélküliségi ráta az előző év azonos időszakához képest (második negyedév). A munkanélküliek száma százalékosan a legnagyobbat csökkent a Közép-Dunántúli és a Közép-Magyarországi régióban. Végre csökkenni tudott a fiatalok (15-24 éves korú lakosság) rátája is, 26,9%-ról 20%-ra csökkent.

A munkanélküliség csökkenéséhez persze hozzájárul a közmunkaprogram. Májusban több mint 100 ezer közmunkást küldtek el (az akkori 210 ezer főből), ezzel máris romlott a statisztika. A médiában erősen bírálják több helyen is a közmunkaprogramot, pedig elbeszélgetve sok emberrel, ez az egyetlen jövedelem forrásuk, így jelenleg szükség van erre is.

munkanélküliségi ráta_juli

 

Forrás: KSH

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!