KezdőlapGazdaság és üzlet8 dolog, ami miatt okosabb lehetsz az átlagtól

8 dolog, ami miatt okosabb lehetsz az átlagtól

-

Ez az infografika több tanulmányon, kutatáson alapul. Érdekesség például, hogy a családban a legidősebb gyermek általában okosabb, ennek oka főleg pszichológiai, és nem biológiai tényező. Van benne pár abszurdnak tűnő is, például a vékonyaknak (You’ra thin) sokkal jobb a kognitív képessége (memória), mely persze inkább az egészséges táplálkozással van összhangban. Szóval hiába vékony valaki, ha főleg egészségtelen ételt eszik, attól nem lesz jobb a memóriája.

A legérdekesebb mind közül az, hogy akinek macskája van, ő intelligensebb, mint akinek nincs. Persze maga a macskatartás, még nem egyenlő az IQ növekedésével, mégis kutatások bizonyítják pozitív hatását. Igaz, ez inkább következmény lehet, vagyis általában azok vesznek, tartanak macskát (lakásban), akik picit befelé fordulók, átlagban sokkal több könyvet is olvasnak…

A legértelmesebb felvetés mind közül az, hogy aki zenét tanult fiatalon, ő okosabb lehet, ezt teljesen aláírom.

A többit pedig már könnyen leolvasod az ábráról, illetve alul forrás linkre kattintva kibontva is látod mindet.

bi_graphics_signs you're smarter than average

 

Forrás: Business Insider

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek