8 milliárd forint értékű bitcoinja van a magyaroknak. Most már taxiban is fizethetnek vele

Lehet, hogy már a múlt héten olvastad a hírt a nagyobb portálokon arról, hogy a Budapest Taxi autóiban már bitcoinnal is lehet fizetni. A Coinpay Zrt. úgy becsüli, hogy 8 milliárd forint értékű bitcoinnal rendelkeznek a magyarok (ők adják a rendszert a taxisoknak). Tehát ennyi bitcoin van “forgalomban” itthon, kb. ennyit használnak vásárlásra. Van már Budapesten bitcoin ATM is. A készpénzt beteszed, majd a virtuális számládra rákerül az adott árfolyamhoz tartozó bitcoin összeg. Ezzel már tudsz is fizetni több helyen is. Bár költséges, külföldieknek még akár érdekes is lehet (az ATM-re értem). Ha, aktív olvasóm vagy, akkor tudod, ezt nem véletlen írtam most le. Jöjjön is a lényeg a felvezetés után.

Tehát a bitcoin körül picit forr a levegő. Ténylegesen használja egy szűk réteg és persze a külföldiek. Ha ők (A CoinPay Zrt.) rá tudták venni a Budapest Taxit, hogy legyenek bitcoin elfogadók, akkor szerinted te meg tudnál győzni éttermeket, hoteleket, hosteleket, rendezvényszervező cégeket…tehát bármi olyat, amit akár egy külföldi használhat? Ha úgy látod igen, akkor neked való a 88.  vállalkozás ötlet – online pénzváltó (bitcoinnak) + ütős, extra szolgáltatások.

De ez még semmi! A 16 éven aluliak is jó célközönséged lehet.  Egy 12 éves hamar felfogja mi az a bitcoin, sőt neki természetes, de 16 év alatt nemigen nyithat számlát bankoknál. De bitcoin számlája lehet! Erről szól egy régebbi cikkem: A fiataloknak már természetes a bitcoin használata?

Remélem elég inspirációt adtam mára! Lájkold a posztot, ha tetszett a tartalom!

Fotó: Wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!