8 tuti befektetés 2015-ben

Érdemes a befektetéseinket is megtervezni a jövő évre. Megannyi lehetőségről írtuk már a Minneren, így érdemes elolvasni régebbi cikkeinket is. Összeszedtük, mi az a befektetés, ami szerintünk jó döntés lehet bárkinek.

Sorrendet nem állítottunk fel a befektetések között, következzen tehát a lista:

3D nyomtatás
A 3D nyomtató piac még óriási növekedés előtt áll jelenleg is. Éves szinten 45%-os piaci bővülést várnak ettől a szektortól. Újabb anyagok, újabb nyomtatók várhatóak, a technológia is jobban bekapcsolódik a hétköznapokba. Érdemes tehát a részvényekben elgondolkozni, erről ide kattintva olvashatsz részletesebben. Olvasd el a 3D nyomtatós cikkeinket is, így még jobban belelátsz ebbe a technológiába, kattints ide.

Fa befektetés bárkinek
Nem is olyan régen írtunk arról, hogy újra megtalálták a befektetők a fa és erdő befektetést. Ebben a szektorban is komoly változások voltak az elmúlt években. Mindenki profitálni tud a fából, még ha nem is rendelkezik föld területtel, akkor is. (Pl. Oxyfa)

Marihuána
Igen jól olvasod, jó befektetési lehetőség lehet a marihuána, de itt az ezzel foglalkozó cégek részvényeire gondolunk. Amerikában több államban is legalizálták a marihuánát, így ez a piac is gyorsan bővül, és jó meg az elején beszállni. Több részvényből is vásárolhatunk, ez inkább kockázat kedvelőknek ajánlott. Kattints ide és olvasd el a Legyél drogbáró 3. cikkünket, amiből többet is megtudhatsz erről a befektetésről.

Amerikai részvénypiac
Az Amerikai Egyesült Államok gazdasága és részvénypiaca is már teljesen helyre jött a 2008-as gazdasági válságból. Ajánljuk az össze tőzsdei a cikket a Minneren, több részvény ötletet találsz, könnyű válogatni közöttük. Ezek közül az Alibaba, GoPro részvényeket külön kiemelném.
Olvasd el eredményeinket is, 81% hozamot értünk eddig el!

Orosz bank részvények
Az orosz rubel válságot a helyi bankok részvényei is megsínylették. Anno a válság ideje alatt itthon az OTP részvényein is láthattuk, lehet belőle profitálni. Olvasd el részletes leírásunkat ide kattintva.

Nyugdíj adójóváírás
Érdemes kihasználni az 20%-os állami adójóváírást nyugdíjbiztosításunkra. Ezt nem is részletezem tovább, aki szeretne nyugdíjat, mindenképpen érdemes kihasználnia, 20%, az még is 20%. Vedd fel a kapcsolatot a biztosítóddal.

Ingatlan biznisz
Igen jól látod, az ingatlan piac kezd itthon is helyre jönni, reméljük nem áll meg a növekedés. Érdemes akár már ingatlanközvetítőként is belevágni, de befektetésként is jól hozhat az elkövetkező években. Közel 100%-os növekedés előtt állhat a lakáseladások száma hazánkban. Erről itt olvashatsz részletesebben.

Euróban
A forint jobban gyengülhet az elkövetkező időben az euróval szemben, így érdemes lehet valutában, vagy devizában is eurót tartani. Erről részletesebben itt olvashatsz.

Nagy vonalakban ezekben a befektetésekben érdemes gondolkodni, tervezni. Persze ezeken kívül sok-sok lehetőség áll előttünk. Akár saját startup céget is alapíthatunk, és arra egyre könnyebb befektetőket szerezni. Ha közben eszünkbe jut valami, mindenképpen kibővítjük a listát.

Ezek pedig hasznos számítások:
Mennyi hozamot érhetsz el havi 50 dollár befektetésből?
Mennyi hozamot érhetsz el havi 10 ezer forinttal arany befektetéssel?

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek