9 piaci rés Magyarországon 2017-ben, amikre érdemes vállalkozást indítani

Összegyűjtöttem olyan területeket, szektorokat, amikben nagyobb piaci rés lehet, és amiben érdemes elindulni. Természetesen átfedés van a “10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)“című Minneres cikkben leírtakkal, ez még jobban megerősíthet téged abban, hogy ezekkel érdemes foglalkozni. Nézd át a listát, ahová tudtam, kapcsolódó Minner ötletet is írtam, ha elmélyülnél a témában, illetve tovább szeretnél gondolni, kidolgozni.

1. 3D Nyomtatás: 
Ebben ki lehet emelkedni főleg akkor, ha értesz olyan programokhoz, mint a SketchUp vagy a Blender nevű program. Ehhez kapcsolódó ötletet is írtam már a Minneren, mely jó alapot adhat egy nagy hazai 3D nyomtató vállalat sikeréhez: Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó kampány
További ötletek:
85. ötlet – 3D nyomtatójavítás, értékesítés
42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak

2. Idősek
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy egyre több idős lesz. 2025-re kétszer annyi 65 év feletti lesz a világban, mint most. Számukra szóba jöhet webshop, oktatás, utazás, médiaoldal (időseknek).
Figyelem! Csak a Facebookot 800 000-en használják az 55 év feletti korosztályból. Azért ez nem kevés az össz 5,2 millió magyar felhasználóból. Ezt alátámasztotta egy kutatás is: A Minner idősekre specializálódott vállalkozási ötletét alátámasztja egy kutatás – Ezt nézd! De jó kimondani: Na ugye!
Ehhez kapcsolódó vállalkozásötlet: 149. vállalkozási ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

3. eSport
Itthon is már egyre nagyobb piaca van. Hát még az e-sportos fiatalok kiszolgálásának. A szülők megveszik a drága gamer billentyűzeteket, székeket, webkamerákat… Egyrészt tehát webshopban is gondolkodhatsz, de a versenyek, lanpartyk szervezése is jó lehet.
Ehhez még kapcsolódhat a virtuális valósághoz kapcsolódó üzleti öltet is, végül is szorosan összekapcsolódik.
Kapcsolódó vállalkozásötletek:
146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva
118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

4. Rendezvényszervezés
Mióta egyre több rendezvényt szervezek, azóta jöttem rá, hogy erre a szektorra is ráférne a ráncfelvarrás. A piacon fellelhető rendezvényekhez nincs meg a megfelelő marketingtámogatás, koncepció. A vidéki, önkormányzati, helyi rendezvényekben még nagyobb potenciál van.
Ehhez kapcsolódó vállalkozásötletek:
147. ötlet – kávézós, éttermes rendezvényszervezés (extraprofittal)
153. ötlet – Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez
+ információ: Tudtad, hogy a Minner rendezvényszervező is egyben? >>> Tudod, miért kezdtem el rendezvényeket szervezni? #titok #sztori #dac – Minner a kulisszák mögött – 7. rész

5. Havidíjas webshop, illetve dropshipping webáruház
Kevés még itthon az úgynevezett subscription box, vagyis havidíjas webshop. Pedig sokkal kiszámíthatóbb bevételre tehetsz szert. Ehhez kapcsolódóan tippeket olvashatsz a Minneren:
“Havidíjas” webshop / vállalkozás ötletek. Azonnali törzsvásárlóid lesznek!!! Inspirálódj belőlük!
86. ötlet – Havidíjért zokni, boxer, bugyi, póló…
Bár a dropshipping webáruházakról még nem írtam a Minneren (majd fogok), annyit elöljáróban, hogy azt jelenti, hogy nem az adott webáruház tárolja az árut, hanem ő csak egy közvetítő. Így nem kell raktárat bérelni.
Ezt a tartalmat se felejtsd ki: 4 dolog, amiért MOST érdemes webáruházat indítanod

6. Pénzügyi szakértő
Nem véletlen, hogy az átverős befektetési lehetőségek elárasztották a piacot. A legnagyobb brókercégek kiesése miatt egy űr keletkezett a befektetési piacon. Pedig az emberek szeretnék befektetni a pénzüket, főleg ilyen alacsony kamatok mellett.
Ehhez kapcsolódó ötlet: 137. ötlet – újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker

7. Turisták, külföldiek
Az utóbbi időben – főleg a fővárosban – a turizmus két számjegyű növekedést tudott felmutatni. Nemcsak az Airbnb-zésben van lehetőség, de még azt is fel lehet turbózni.
Ehhez kapcsolódó ötlet a Minneren:
130. ötlet – helyi élmények turistáknak
17. ötlet – HungarianWinePack (a név lenyúlható, felhasználhatod)

8. Food truck
A 2017-es trendek között a Food truckot is kiemeltem. Ha éttermet akarsz nyitni, ez lehet az első lépcső. Főleg vidéken nagy igény lenne rá, nem is beszélve a hétvégi fesztiválokról, falunapokról. Érdemes budapesti food truck franchise lehetőségek után érdeklődni. Pl. ha jól tudom, a Zing Burger most indítja be a franchsie hálózatát.
Ehhez kapcsolódó tartalmam: A következő bizniszem egy étterem, lakásétterem, mozi, vagy food truck lesz. Tudod miért? Kattints és kiderül!

9. Közösségioldal-kezelő
Bár a Facebookoldal-kezelő piacban is itthon még van lehetőség, de még nagyobb az Instagramoldal-kezelőben. A cégek kezdenek rájönni, hogy a tehetősebb fiatalok megtalálhatóak az Instagramon, és így ott is meg lehet őket szólítani. Az RBC Capital (pénzügyi elemző cég, tőzsdei elemző cég) készített egy kutatást, amiben az jött ki, hogy a marketingesek többsége a közeljövőben növeli az Instagramra szánt reklámköltséget, és aktívabban fogják használni.
Ehhez kapcsolódó ötlet és ingyenes ebook:
141. ötlet – Instagram fiókkezelő + tananyag (2 db ebook)
+ másik ötlet: 65. ötlet – Facebook oldalkezelő, közösségi oldal menedzser

Itt bővebben is olvashatsz a fentiekről: 10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Tech.Co/Flickr

 

Üzleti esettanulmány


Így indít be a Minner egy piactér vállalkozást. Egy ajándék, hobbi, lakberendezés termékekkel kapcsolatos termékajánló oldal indul a videósorozattal párhuzamosan (illetve podcast-ra is feltöltjük az anyagot). Ez egy több mint 8 részes sorozat lesz, és napra lebontva mutatjuk be a piacterünk indulását, kezdeti lépéseit, számait, statisztikáit. Az oldal már éles, te is követni tudod a videón kívül is majd.

Nézd meg az első videót, kukkantsd meg a piacterünket! Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Több weboldal üzemeltetőiként mi is kiemelten fontosnak tartjuk a biztonsági mentéseket, hiszen gyakran van rá példa, hogy pillanatok alatt beüt a krach, és rengeteg munkaórányi anyag válhat semmivé a másodperc törtrésze alatt. Ha nincs viszonylag friss, visszaállítható mentésed, nagy eséllyel építhetsz vissza sok mindent a nulláról, vagy egy olyan régi állapotról, ami rengeteg kapacitásodat emészti fel feleslegesen.

Az alábbi eszközöknél mindenképp szentelj nagy figyelmet a biztonsági mentésre, lehetőleg minél gyakrabban:

  • Weboldal, webshop, bővítmények, stb.
  • Szerverek, adattárolók
  • Telefon, számítógép, tablet stb.

Légy előrelátó, kíméld meg magad az elkerülhető bajlódásoktól!

MinnerInstant

Jelen küldetést különösen ajánljuk olyan vállalkozásoknak, ahol a munkatársaknak egész nap beszélniük, egyeztetniük kell egymással. A cégek belső kommunikációjukhoz leginkább telefont és email-t használnak, de gyakran előfordul a Messenger vagy Whatsapp / Viber alkalmazása is. Ezen applikációkkal csupán az a gond, hogy végeláthatatlan üzenetváltások születnek, ráadásul a csoportbeszélgetésekben sokan nem is érintettek egy-egy megbeszélnivalóban, így gyakran némítják is az értesítéseket, a nekik címzet, fontosabb üzeneteket is figyelmen kívül hagyják.

A Slack.com ezekre a problémákra kínál megoldást:

  • Míg az email-nél véget nem érő láncokon kereshetsz vissza egy-egy fontos információt, a Slack-nél minden projektedhez külön, dedikált csatornát tudsz létrehozni, így hamar megtalálod, amit keresel.
  • A Slack valahol az email és a Messenger között áll: lendületesen és gyorsan történik az üzenetváltás, de átlátható marad később is.
  • Míg az email-nél lemaradhat egy-két fontosnak vélt személy, a Slack adott csatornáiban mindenki látja az üzenetváltásokat, így későbbi konfliktusokat is el lehet vele kerülni.

De hogy kínáljunk más alternatívát is, a projektmenedzsment szoftvereken (pl. ClickUp, Trello) belül is tudsz egyeztetni, feladatokat létrehozni, ezekhez személyeket társítani, ráadásul a folyamatokat is nyomon tudod majd követni. Ha pedig nagyon ragaszkodnál a Messenger alapú üzenetváltásokhoz, a Facebook Workplace szolgáltatását érdemes lehet kipróbálnod.

MinnerInstant

Mindig csak azok a fránya kifogások… Mivel ma már sokkal tudatosabbak vagyunk – főleg az online vásárlásoknál -, sokszor „kifogásokat” keresünk, hogy lebeszéljük magunkat egy olyan termékről, amely izgatja ugyan a fantáziánkat, de nem vagyunk benne biztosak, hogy jó befektetés lesz-e, vagy megtérül-e a befektetett összeg. Biztosan te is hallottál már a saját látogatóidtól, vásárlóidtól, vagy pletykákból különböző vásárláskerülő érveket. Na de mit tudsz tenni ez ellen vállalkozóként?

Szedd össze, hogy milyen kifogásokat kereshet a te termékednél / szolgáltatásodnál egy látogató! Miután ez megvan, próbálj meg minél erősebb érveket kitalálni a kifogás ellen! Pl. egy törékeny terméknél felmerülhet az a kifogás, hogy biztosan összetöri majd a futárszolgálat, mire te érvelhetsz azzal, hogy gondosan becsomagolod minden termékedet, így emiatt nem kell aggódnia.

Ha ezzel is végeztél, építsd be ezeket a termékelírásokba, de használhatod a kommunikációdban is! Ha beválik, magasabb konverziót érhetsz el, de ha mégse lenne sikere, bizonyos tesztidőszak után egyszerűen csak eltávolítod a termékleírásból, így egyáltalán nincs veszítenivalód!

Mi is alkalmazzuk a kifogáskezelést a MinnerAkadémián, például a Személyes konzultációnál vagy a Marketing kampánykészítés minikurzus leírásában.

MinnerInstant

Április 26 óta vezették be az iOS 14.5 frissítést, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy blokkolják az ő követésüket. Az applikációk egyesével megkérdezik, hogy engedélyezi-e a felhasználó, hogy követhesse a tevékenységét az adott applikáció. Ez a Facebooknak a legnagyobb érvágás. Az alábbi képen látod, hogy mit kérdez meg a felhasználótól, mit kell kötelezően kiírnia. És ha ott rányom a felhasználó a tiltásra, ott bizony az tiltva is lesz Na, de mennyien nyomkodnak a követést mellőzésére? A Wall Street Journal riportja alapján az iPhone-osok 67%-a tiltja a követést.

Idén júniusban az iPhone-on megjelenő hirdetésekre költött összeg egyharmadával csökkent, míg Androidon az összes reklámra költött pénz tíz százalékkal nőtt. És akkor mire költik a maradék pénzt? Egyrészt egyre több cég kezdi el a TikTok reklámot (még igazi vadnyugati helyzet van ott, olcsó), másrészt szponzorált cikkeket, tartalmakat vesznek. Utóbbi információk saját gyűjtés (hova költi), körbeszondáztam több Minner vállalkozót is.

Az iOS 15 még szigorúbb dolgokat hoz, ami megnehezíti majd a követést. Például az e-mailben érkező követőkódokat is szűri.

Az Android-ra ősszel jönnek a fentiekhez hasonló blokkolások, de ott eltart jövő tavaszig, míg mindenhol lefrissül.

Fel kell kötnie a marketingeseknek a gatyát! Konverzióoptimalizálás egyre nehezebb, webáruházaknak is nehezebb lesz a marketing. Lehet ez fogja megerősíteni majd az affiliate marketinget? Most lehet majd jó alternatíva lehet. Ez a piacteremnek jó hír, amit most indítunk, tudod aminek haladását élő esettanulmányként mutatom be. Vállalkozás indítás: Piactér születik üzleti esettanulmány

Forrás: www.wsj.com, Index

MinnerInstant

Száz nap után szerdán újra felvonta a horgonyt az Ever Given konténerszállító hajó, miután a japán tulajdonosvállalat és a biztosítók megegyeztek a Szuezi-csatornát működtető hatósággal a kompenzációról. Az Ever Given márciusban hat napig vesztegelt a Szuezi-csatornában, miután megfeneklett. A több mint 200 ezer tonna kapacitású konténerszállító észak felé, a Földközi-tenger irányába indult útnak – írja az MTI.

A Szuezi-csatorna Hatóság (SCA) kezdetben 916 millió dollár kompenzációt követelt a mentési műveletekért és a kieső bevételekért, amelyet később 600, végül pedig 550 millió dollárra csökkentett. 18 300 konténer van a hajón. Egyiptom a pénzügyi kártérítésen kívül egy 75 tonnás kapacitású vontatóhajót kap az Ever Given tulajdonosától.

Forrás: Index

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek