9 piaci rés Magyarországon 2017-ben, amikre érdemes vállalkozást indítani

Összegyűjtöttem olyan területeket, szektorokat, amikben nagyobb piaci rés lehet, és amiben érdemes elindulni. Természetesen átfedés van a “10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)“című Minneres cikkben leírtakkal, ez még jobban megerősíthet téged abban, hogy ezekkel érdemes foglalkozni. Nézd át a listát, ahová tudtam, kapcsolódó Minner ötletet is írtam, ha elmélyülnél a témában, illetve tovább szeretnél gondolni, kidolgozni.

1. 3D Nyomtatás: 
Ebben ki lehet emelkedni főleg akkor, ha értesz olyan programokhoz, mint a SketchUp vagy a Blender nevű program. Ehhez kapcsolódó ötletet is írtam már a Minneren, mely jó alapot adhat egy nagy hazai 3D nyomtató vállalat sikeréhez: Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó kampány
További ötletek:
85. ötlet – 3D nyomtatójavítás, értékesítés
42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak

2. Idősek
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy egyre több idős lesz. 2025-re kétszer annyi 65 év feletti lesz a világban, mint most. Számukra szóba jöhet webshop, oktatás, utazás, médiaoldal (időseknek).
Figyelem! Csak a Facebookot 800 000-en használják az 55 év feletti korosztályból. Azért ez nem kevés az össz 5,2 millió magyar felhasználóból. Ezt alátámasztotta egy kutatás is: A Minner idősekre specializálódott vállalkozási ötletét alátámasztja egy kutatás – Ezt nézd! De jó kimondani: Na ugye!
Ehhez kapcsolódó vállalkozásötlet: 149. vállalkozási ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

3. eSport
Itthon is már egyre nagyobb piaca van. Hát még az e-sportos fiatalok kiszolgálásának. A szülők megveszik a drága gamer billentyűzeteket, székeket, webkamerákat… Egyrészt tehát webshopban is gondolkodhatsz, de a versenyek, lanpartyk szervezése is jó lehet.
Ehhez még kapcsolódhat a virtuális valósághoz kapcsolódó üzleti öltet is, végül is szorosan összekapcsolódik.
Kapcsolódó vállalkozásötletek:
146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva
118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

4. Rendezvényszervezés
Mióta egyre több rendezvényt szervezek, azóta jöttem rá, hogy erre a szektorra is ráférne a ráncfelvarrás. A piacon fellelhető rendezvényekhez nincs meg a megfelelő marketingtámogatás, koncepció. A vidéki, önkormányzati, helyi rendezvényekben még nagyobb potenciál van.
Ehhez kapcsolódó vállalkozásötletek:
147. ötlet – kávézós, éttermes rendezvényszervezés (extraprofittal)
153. ötlet – Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez
+ információ: Tudtad, hogy a Minner rendezvényszervező is egyben? >>> Tudod, miért kezdtem el rendezvényeket szervezni? #titok #sztori #dac – Minner a kulisszák mögött – 7. rész

5. Havidíjas webshop, illetve dropshipping webáruház
Kevés még itthon az úgynevezett subscription box, vagyis havidíjas webshop. Pedig sokkal kiszámíthatóbb bevételre tehetsz szert. Ehhez kapcsolódóan tippeket olvashatsz a Minneren:
“Havidíjas” webshop / vállalkozás ötletek. Azonnali törzsvásárlóid lesznek!!! Inspirálódj belőlük!
86. ötlet – Havidíjért zokni, boxer, bugyi, póló…
Bár a dropshipping webáruházakról még nem írtam a Minneren (majd fogok), annyit elöljáróban, hogy azt jelenti, hogy nem az adott webáruház tárolja az árut, hanem ő csak egy közvetítő. Így nem kell raktárat bérelni.
Ezt a tartalmat se felejtsd ki: 4 dolog, amiért MOST érdemes webáruházat indítanod

6. Pénzügyi szakértő
Nem véletlen, hogy az átverős befektetési lehetőségek elárasztották a piacot. A legnagyobb brókercégek kiesése miatt egy űr keletkezett a befektetési piacon. Pedig az emberek szeretnék befektetni a pénzüket, főleg ilyen alacsony kamatok mellett.
Ehhez kapcsolódó ötlet: 137. ötlet – újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker

7. Turisták, külföldiek
Az utóbbi időben – főleg a fővárosban – a turizmus két számjegyű növekedést tudott felmutatni. Nemcsak az Airbnb-zésben van lehetőség, de még azt is fel lehet turbózni.
Ehhez kapcsolódó ötlet a Minneren:
130. ötlet – helyi élmények turistáknak
17. ötlet – HungarianWinePack (a név lenyúlható, felhasználhatod)

8. Food truck
A 2017-es trendek között a Food truckot is kiemeltem. Ha éttermet akarsz nyitni, ez lehet az első lépcső. Főleg vidéken nagy igény lenne rá, nem is beszélve a hétvégi fesztiválokról, falunapokról. Érdemes budapesti food truck franchise lehetőségek után érdeklődni. Pl. ha jól tudom, a Zing Burger most indítja be a franchsie hálózatát.
Ehhez kapcsolódó tartalmam: A következő bizniszem egy étterem, lakásétterem, mozi, vagy food truck lesz. Tudod miért? Kattints és kiderül!

9. Közösségioldal-kezelő
Bár a Facebookoldal-kezelő piacban is itthon még van lehetőség, de még nagyobb az Instagramoldal-kezelőben. A cégek kezdenek rájönni, hogy a tehetősebb fiatalok megtalálhatóak az Instagramon, és így ott is meg lehet őket szólítani. Az RBC Capital (pénzügyi elemző cég, tőzsdei elemző cég) készített egy kutatást, amiben az jött ki, hogy a marketingesek többsége a közeljövőben növeli az Instagramra szánt reklámköltséget, és aktívabban fogják használni.
Ehhez kapcsolódó ötlet és ingyenes ebook:
141. ötlet – Instagram fiókkezelő + tananyag (2 db ebook)
+ másik ötlet: 65. ötlet – Facebook oldalkezelő, közösségi oldal menedzser

Itt bővebben is olvashatsz a fentiekről: 10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Tech.Co/Flickr

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek