Összegyűjtöttem olyan területeket, szektorokat, amikben nagyobb piaci rés lehet, és amiben érdemes elindulni. Természetesen átfedés van a “10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)“című Minneres cikkben leírtakkal, ez még jobban megerősíthet téged abban, hogy ezekkel érdemes foglalkozni. Nézd át a listát, ahová tudtam, kapcsolódó Minner ötletet is írtam, ha elmélyülnél a témában, illetve tovább szeretnél gondolni, kidolgozni.

1. 3D Nyomtatás: 
Ebben ki lehet emelkedni főleg akkor, ha értesz olyan programokhoz, mint a SketchUp vagy a Blender nevű program. Ehhez kapcsolódó ötletet is írtam már a Minneren, mely jó alapot adhat egy nagy hazai 3D nyomtató vállalat sikeréhez: Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó kampány
További ötletek:
85. ötlet – 3D nyomtatójavítás, értékesítés
42. ötlet – Webshop 3D nyomtatós tárgyaknak

2. Idősek
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy egyre több idős lesz. 2025-re kétszer annyi 65 év feletti lesz a világban, mint most. Számukra szóba jöhet webshop, oktatás, utazás, médiaoldal (időseknek).
Figyelem! Csak a Facebookot 800 000-en használják az 55 év feletti korosztályból. Azért ez nem kevés az össz 5,2 millió magyar felhasználóból. Ezt alátámasztotta egy kutatás is: A Minner idősekre specializálódott vállalkozási ötletét alátámasztja egy kutatás – Ezt nézd! De jó kimondani: Na ugye!
Ehhez kapcsolódó vállalkozásötlet: 149. vállalkozási ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

3. eSport
Itthon is már egyre nagyobb piaca van. Hát még az e-sportos fiatalok kiszolgálásának. A szülők megveszik a drága gamer billentyűzeteket, székeket, webkamerákat… Egyrészt tehát webshopban is gondolkodhatsz, de a versenyek, lanpartyk szervezése is jó lehet.
Ehhez még kapcsolódhat a virtuális valósághoz kapcsolódó üzleti öltet is, végül is szorosan összekapcsolódik.
Kapcsolódó vállalkozásötletek:
146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva
118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

4. Rendezvényszervezés
Mióta egyre több rendezvényt szervezek, azóta jöttem rá, hogy erre a szektorra is ráférne a ráncfelvarrás. A piacon fellelhető rendezvényekhez nincs meg a megfelelő marketingtámogatás, koncepció. A vidéki, önkormányzati, helyi rendezvényekben még nagyobb potenciál van.
Ehhez kapcsolódó vállalkozásötletek:
147. ötlet – kávézós, éttermes rendezvényszervezés (extraprofittal)
153. ötlet – Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez
+ információ: Tudtad, hogy a Minner rendezvényszervező is egyben? >>> Tudod, miért kezdtem el rendezvényeket szervezni? #titok #sztori #dac – Minner a kulisszák mögött – 7. rész

5. Havidíjas webshop, illetve dropshipping webáruház
Kevés még itthon az úgynevezett subscription box, vagyis havidíjas webshop. Pedig sokkal kiszámíthatóbb bevételre tehetsz szert. Ehhez kapcsolódóan tippeket olvashatsz a Minneren:
“Havidíjas” webshop / vállalkozás ötletek. Azonnali törzsvásárlóid lesznek!!! Inspirálódj belőlük!
86. ötlet – Havidíjért zokni, boxer, bugyi, póló…
Bár a dropshipping webáruházakról még nem írtam a Minneren (majd fogok), annyit elöljáróban, hogy azt jelenti, hogy nem az adott webáruház tárolja az árut, hanem ő csak egy közvetítő. Így nem kell raktárat bérelni.
Ezt a tartalmat se felejtsd ki: 4 dolog, amiért MOST érdemes webáruházat indítanod

6. Pénzügyi szakértő
Nem véletlen, hogy az átverős befektetési lehetőségek elárasztották a piacot. A legnagyobb brókercégek kiesése miatt egy űr keletkezett a befektetési piacon. Pedig az emberek szeretnék befektetni a pénzüket, főleg ilyen alacsony kamatok mellett.
Ehhez kapcsolódó ötlet: 137. ötlet – újhullámú pénzügyi tanácsadó, bróker

7. Turisták, külföldiek
Az utóbbi időben – főleg a fővárosban – a turizmus két számjegyű növekedést tudott felmutatni. Nemcsak az Airbnb-zésben van lehetőség, de még azt is fel lehet turbózni.
Ehhez kapcsolódó ötlet a Minneren:
130. ötlet – helyi élmények turistáknak
17. ötlet – HungarianWinePack (a név lenyúlható, felhasználhatod)

8. Food truck
A 2017-es trendek között a Food truckot is kiemeltem. Ha éttermet akarsz nyitni, ez lehet az első lépcső. Főleg vidéken nagy igény lenne rá, nem is beszélve a hétvégi fesztiválokról, falunapokról. Érdemes budapesti food truck franchise lehetőségek után érdeklődni. Pl. ha jól tudom, a Zing Burger most indítja be a franchsie hálózatát.
Ehhez kapcsolódó tartalmam: A következő bizniszem egy étterem, lakásétterem, mozi, vagy food truck lesz. Tudod miért? Kattints és kiderül!

9. Közösségioldal-kezelő
Bár a Facebookoldal-kezelő piacban is itthon még van lehetőség, de még nagyobb az Instagramoldal-kezelőben. A cégek kezdenek rájönni, hogy a tehetősebb fiatalok megtalálhatóak az Instagramon, és így ott is meg lehet őket szólítani. Az RBC Capital (pénzügyi elemző cég, tőzsdei elemző cég) készített egy kutatást, amiben az jött ki, hogy a marketingesek többsége a közeljövőben növeli az Instagramra szánt reklámköltséget, és aktívabban fogják használni.
Ehhez kapcsolódó ötlet és ingyenes ebook:
141. ötlet – Instagram fiókkezelő + tananyag (2 db ebook)
+ másik ötlet: 65. ötlet – Facebook oldalkezelő, közösségi oldal menedzser

Itt bővebben is olvashatsz a fentiekről: 10 üzleti trend, amire érdemes vállalkozást alapítani 2017-ben (és az elkövetkező években)

Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Ha még csak tervező fázisban vagy: Vállalkozás indítás minikurzus - 5900 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 150-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: Tech.Co/Flickr

 

Kérj telefonos visszahívást! Beszélj a Minnerrel!
Kérdezz üzletről, vállalkozásról, marketingről, vagy valamelyik cikkel, Minnerakadémia oktatással kapcsolatban! A Minner fog felhívni! Kattints ide és kérd a visszahívást!