KezdőlapGazdaság és üzlet9 üzleti idézet, amitől könnyebben indul a heted

9 üzleti idézet, amitől könnyebben indul a heted

-

Érdemes üzleti idézeteket olvasni, mert tanulhatunk ezektől a sikeres emberektől nap mint nap valamit… Egy mondat, és lehet, teljesen máshogy látjuk a világot. Persze érdemes ezeket elválasztani a sztenderd “légy önmagad” motivációtól, amivel nem igazán léphetsz egyről a kettőre. Nézzünk meg 9 olyan üzleti idézetet, ami beindítja a heted!

Steve Jobs életigazsága:

“Amikor 17 voltam, valahol olvastam egy idézetet, amiben azt írták »Ha minden napodat úgy éled, mintha életed utolsó napja lenne, egy nap biztosan igazad lesz majd.« Nagy hatással volt rám, és az azóta eltelt 33 évben minden reggel megkérdezem magamtól a tükör előtt: »Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor is azt szeretném csinálni amit ma tenni fogok?« Ha pedig túl sok egymást követő nap »nem« a válaszom, akkor tudom, hogy ideje megváltoztatni valamit.”

Jeff Bezos a versenytársakról:

“Ha a versenytársaidra fókuszálsz, akkor várnod kell addig, amíg a versenytársad nem lép. Koncentrálj a fogyasztóidra, így igazán úttörő lehetsz.”

Warren Buffet a jó hírnévről:

“20 évbe telik felépíteni a jó hírnevet és mindössze 5 percbe, hogy leromboljuk. Ha belegondolsz ebbe, akkor máshogy fogsz hozzáállni a dolgokhoz.”
Képtalálat a következőre: „warren buffet”

Steve Jobs a gazdagságról: 

“Nem igazán érdekel, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Nekem az számít, hogy este mikor lefekszem, tudjam, hogy valami csodálatosat alkottunk.”

Ezt a kijelentését akkor tette, amikor a kétezres évek elején Bill Gates lett a leggazdagabb ember a földön.

Klapka György a tanulásról

“Egy tanult ember a hegy tetejéről látja a világot, egy tanulatlan ember pedig a völgyből, és a völgyből egyáltalán nem ugyanazt lehet látni, mint a hegy tetejéről. Szóval a tanulás a világnézet, a másik szemszög, a más szemléletmód megismerése miatt fontos.”Kapcsolódó kép

Steve Wozniak (Az Apple társalapítója) véleménye a kitartásról
“Ha szereted, amit csinálsz, és meg akarsz tenni mindent ennek érdekében, elérhetővé válik. És megéri majd minden egyes perc, amit egyedül töltesz éjszaka azzal, hogy azon gondolkodsz, mit szeretnél építeni vagy kitalálni.”

Mark Zuckerberg nem szeretne átlagos céget vezetni
“Soha nem volt célom, hogy csupán egy átlagos céget alapítsak. Sokan félreértik ezt, mintha nem érdekelne a bevétel, vagy a profit, vagy az ezekhez hasonló dolgok. De nem csak egy átlagos cégnek lenni azt jelenti, hogy valóban nagy változást hozunk a világban.”

Gary Vaynerchuk a megvalósításról

“Az ötleted megvalósítás nélkül semmit nem ér… Ahogy a megvalósítás sem ér semmit ötletek nélkül. Sírhatsz, hogy az Uber az én ötletem volt, senkit nem fog érdekelni… Valósíts meg, még ma!”

Mark Zuckerberg a kockázatvállalásról

A képen láthatod Mark Zuckerberg idézetét  kockázatvállalásról. Te ismersz még ütős üzleti idézeteket? Ha igen, írd oda kommentbe, hogy mások is megismerhessék.

Bővítenéd a listát? Van egy jó üzleti idézeted? Akkor másold be ennek posztnak a kommentjei közé, vagy nézd meg a többieknek melyik a kedvenced:

Képek: https://cdn.techjuice.pk
http://fifthperson.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek