vasárnap, január 17, 2021

9 üzleti idézet, amitől könnyebben indul a heted

Érdemes üzleti idézeteket olvasni, mert tanulhatunk ezektől a sikeres emberektől nap mint nap valamit… Egy mondat, és lehet, teljesen máshogy látjuk a világot. Persze érdemes ezeket elválasztani a sztenderd “légy önmagad” motivációtól, amivel nem igazán léphetsz egyről a kettőre. Nézzünk meg 9 olyan üzleti idézetet, ami beindítja a heted!

Steve Jobs életigazsága:

“Amikor 17 voltam, valahol olvastam egy idézetet, amiben azt írták »Ha minden napodat úgy éled, mintha életed utolsó napja lenne, egy nap biztosan igazad lesz majd.« Nagy hatással volt rám, és az azóta eltelt 33 évben minden reggel megkérdezem magamtól a tükör előtt: »Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor is azt szeretném csinálni amit ma tenni fogok?« Ha pedig túl sok egymást követő nap »nem« a válaszom, akkor tudom, hogy ideje megváltoztatni valamit.”

Jeff Bezos a versenytársakról:

“Ha a versenytársaidra fókuszálsz, akkor várnod kell addig, amíg a versenytársad nem lép. Koncentrálj a fogyasztóidra, így igazán úttörő lehetsz.”

Warren Buffet a jó hírnévről:

“20 évbe telik felépíteni a jó hírnevet és mindössze 5 percbe, hogy leromboljuk. Ha belegondolsz ebbe, akkor máshogy fogsz hozzáállni a dolgokhoz.”
Képtalálat a következőre: „warren buffet”

Steve Jobs a gazdagságról: 

“Nem igazán érdekel, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Nekem az számít, hogy este mikor lefekszem, tudjam, hogy valami csodálatosat alkottunk.”

Ezt a kijelentését akkor tette, amikor a kétezres évek elején Bill Gates lett a leggazdagabb ember a földön.

Klapka György a tanulásról

“Egy tanult ember a hegy tetejéről látja a világot, egy tanulatlan ember pedig a völgyből, és a völgyből egyáltalán nem ugyanazt lehet látni, mint a hegy tetejéről. Szóval a tanulás a világnézet, a másik szemszög, a más szemléletmód megismerése miatt fontos.”Kapcsolódó kép

Steve Wozniak (Az Apple társalapítója) véleménye a kitartásról
“Ha szereted, amit csinálsz, és meg akarsz tenni mindent ennek érdekében, elérhetővé válik. És megéri majd minden egyes perc, amit egyedül töltesz éjszaka azzal, hogy azon gondolkodsz, mit szeretnél építeni vagy kitalálni.”

Mark Zuckerberg nem szeretne átlagos céget vezetni
“Soha nem volt célom, hogy csupán egy átlagos céget alapítsak. Sokan félreértik ezt, mintha nem érdekelne a bevétel, vagy a profit, vagy az ezekhez hasonló dolgok. De nem csak egy átlagos cégnek lenni azt jelenti, hogy valóban nagy változást hozunk a világban.”

Gary Vaynerchuk a megvalósításról

“Az ötleted megvalósítás nélkül semmit nem ér… Ahogy a megvalósítás sem ér semmit ötletek nélkül. Sírhatsz, hogy az Uber az én ötletem volt, senkit nem fog érdekelni… Valósíts meg, még ma!”

Mark Zuckerberg a kockázatvállalásról

A képen láthatod Mark Zuckerberg idézetét  kockázatvállalásról. Te ismersz még ütős üzleti idézeteket? Ha igen, írd oda kommentbe, hogy mások is megismerhessék.

Bővítenéd a listát? Van egy jó üzleti idézeted? Akkor másold be ennek posztnak a kommentjei közé, vagy nézd meg a többieknek melyik a kedvenced:

Képek: https://cdn.techjuice.pk
http://fifthperson.com

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek