A 2018-as legjövedelmezőbb vállalkozásai. Az Apple még ott a dobogón

Itt-ott jönnek az Apple iPhone eladásaira vonatkozó rossz számok, azért a cég mégis megtartotta második helyét a legjövedelmezőbb vállalkozások ranglistáján. Na, de mi az első? A szaudi olajcég, az Aramco. A cég 224 milliárd dollár forgalmat generált és több mint 100 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el. Az olajban még mindig van pénz! Lássuk a listát!

2018 legjövedelmezőbb vállalkozásai:

  1. Saudi Arabian Oil Co (Aramco)
  2. Apple 82 milliárd dollár
  3. Samsung

Hamarosan tőzsdére megy az Aramco – egy kis okosság

Várhatóan 2021-ben bevezetik a tőzsdére a szaudi olajcéget, ami így a világ legnagyobb kapitalizációjú részvénytársasága lesz egy csapásra. Ez egy állami cég, a privatizációra azért van szükség, hogy a Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös 2030-as tervét megvalósítsák. Ennek célja, hogy Szaud-Arábia kőolaj függőségét, kitettségét csökkentsék. Figyeljük? Egy biztos, 2020-2050 között is még várhatóan az olajipar meghatározó iparág lesz, így egészen biztosan érdemes lesz a részvénnyel foglalkozni. Arról nem is beszélve, hogy mekkora hype lesz körülette. Én már most felkészülök rá, mert ilyenkor a partnereik részvényének az árfolyama is emelkedhet, amibe előre be tudjuk magunkat vásárolni. Érdemes kutatni!

Kapcsolódó cikk: Apple, Google, Microsoft, Amazon… és még 16 nagy cég együtt sem ér annyit, mint…

Forrás: MarketWatch, Bloomberg
Fotó: Pixabay

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás