KezdőlapTőzsdeA bankban van a nagy dohány?

A bankban van a nagy dohány?

-

Többször is említettem már a Minner tőzsde rovatában, hogy az egyik legjobb döntés, ha bank részvényeket vásárolunk. Az orosz bank részvényekről  tavaly decemberben úgy írtam, mint az évtized üzletéről. Most nem az előbb említett cikkben szereplő Sberbank részvényről lesz szó. de jól szemlélteti a profitlehetőséget. A cikk óta a Sberbank 4,36 dollárról 6,1 dollárig emelkedett, ami 41% profit 10 hónap alatt. És még van bent potenciál. Lapozzunk is tovább. Egy jó osztalékot is fizető részvényt találtam.

A HSBC részvény jelenleg alul árazott. Az árfolyam a válság óta nem tudott érdemben elmozdulni. Ez tehát egy hasonló lehetőséget kínál számunkra, mint a Sberbank esetében. A kisbefektetők még nem kapták fel az árfolyamot. Tudod mikor fogják? Ha már 60 dollár lesz. Vagyis jelenleg a nagy befektetők és mi foglalkozunk a részvénnyel,, vagyis a dörzsöltek.  Az sem utolsó szempont, hogy 5% osztalékot fizet.

Mi várható a cégtől? A harmadik negyedéves jelentéséből kiderül, hogy profitja nőtt. Erre nem is reagált az árfolyam, azért is mert a spekulánsok távol maradtak a részvénytől. A legfontosabb az, hogy költség csökkentési programja jól teljesít. Alkalmazottak elbocsátásán kívül még az alul teljesítő vállalkozásaitól is megválik, megvált a cég. A legtöbb üzletágában növekedést tudott felmutatni a bank. És kilátásba helyezték azt is, hogy székhelyet váltanak, mivel felesleges az, hogy Nagy-Britanniában legyen a székhelyük, elvégre nem innen származik a bevételük többsége, hanem Ázsiából.  A lassuló kínai gazdasági teljesítmény sem hatott ki a bank jövedelmezőségére (eddig, jobb persze figyelni rá).

Az árfolyamra ránézve pedig láthatjuk, hogy nagy lehetőség előtt áll a részvény. Ahogyan a több elemzésnél is, itt is a legjobb stratégia, hogy a rá szánt tőkét időben elosztva tegyük a részvénybe. Tehát a tőkéd harmadát most, és később árfolyamtól függően újabb részvénycsomagot veszel. Így a kockázatod mérsékeled.

HSBC részvény elemzés - finviz.com
HSBC részvény elemzés – finviz.com

fotó: HSBC.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek