KezdőlapTőzsdeA brókerek gennyesre keresik magukat?

A brókerek gennyesre keresik magukat?

-

A bróker botrányok arra is rávilágítottak, hogy a bróker cégeknél szép summára tettek szert néhányan. A legérdekesebb, hogy a magyar cégek még több pénzt nyúltak le, mint a Wall Street farkasa. A bróker botrányok idején sokan szidták a jól kereső brókereket. Az tudni kell, hogy az alsóbb szinteken lévők azért nem voltak elhalmozva pénzzel. Ez nem Amerika! A brókerfilmekből látott nagy pénzek és álmok inkább az USA-ban tevékenykedő brókercégekre igaz, ott ennek hagyománya van. (Mármint a brókereskedésnek van ott hagyománya. Ott többet keresnek azok, akik felhajtják az ügyfeleket, akik kereskednek velük…, szóval nem a csalásra értem.)

A 2008-as válság idején a Goldman Sachs-ra is illettek minden félét, többek között azt is, hogy csaltak, manipuláltak, átverték az embereket… Bár erre már nem emlékeznek, főleg azok, akiket az árfolyamok elbűvölnek. Egyet mindig jegyezz meg, az emberek imádnak kockáztatni, és a brókercégek mindig is élni fognak, mert valahol kell kereskedni. Sőt elárulok egy titkot, nem is annyira ördögtől valót árulnak, elvégre cégbe fektethetsz. Pl. ha a Minner tőzsdére megy, akkor te vennél Minner részvényt? Remélem igen. Na de ki fog akkor is legjobban járni? Hát persze, hogy a bróker, a brókercég. Mondhatod magadban. Bár az is igaz, hogy nélkülük elég nehéz lenne bármilyen részvényből is venni, időd is elmenne…

A brókerek tehát szükségesek. Általában az eladásból és a vételből is kapnak egy kis szeletet. Na és te hogyan kaphatod meg ezt? A válasz egyszerű. Legyél egy brókercég tulajdonosa. Bizony, több brókercégnek is van részvénye. Pl. a Goldman Sachs-nak. Azért is emelem ki őket, mert ők a legzsiványabbak. A sok hülye elemző figyeli az elemzéseiket, közben ők is kereskednek, és pozícióból beszélnek. Vagyis lehet, hogy azért mondják azt, hogy erre-arra megy egy-egy részvény, mert ők azt akarják. Erre jó példa volt az EURUSD -re adott elemzésük, hogy paritásba kerülnek (magyarán 1 euró 1 dollár lesz). Még ebből is kerestek, igen a jutalékokon kívül ők is saját számlára kereskednek.

Legyél egy brókercég tulajdonosa
Nem bonyolult, csak venni kell a Goldman Sachs (GS) részvényből, és máris te is tulajdonos vagy. Ilyen egyszerű. Bizony, ez a tőzsde.

Egy picit drágának tűnhet a részvény, elvégre egy darab 179,51 dollárba kerül, vagyis átszámítva 50 000 forint. Az árfolyamban egy szép kis korrekció volt, ez jó beszállási pont. 170 dollár alatt úgysem érdemes tartani a részvényt, így kis kockázat nagy profit. Miért nagy profit? Mert 200 dolláros célárad lehet 1-2 évben belül. Osztalékot nem fizet sokat, kb 1,2%-ot, de az árfolyamban jobban tükröződik a cég profitja. És tudod, a rá szánt tőkét érdemes elosztani, nem egyszerre vásárolni. Mondjuk rá szánsz 500 ezer forintot (mondjuk ebből csak 10 részvényt tudsz venni!!), akkor mondjuk 2-3 havonta veszel, attól függ, hogy az árfolyam éppen egy kisebbet visszakorrigált e, vagy érdemes vásárolnod, mert éppen beátlagolódott a részvény…

Goldman Sachs részvény elemzés
Goldman Sachs részvény elemzés – finviz.com

Ehhez hasonló cikkem:
Utálod a bankokat, szerinted lehúznak? Akkor ezt szeretni fogod!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek