Kezdőlap Gazdaság és üzlet A Buxa itthon leválthatja a Paypalt?

A Buxa itthon leválthatja a Paypalt?

-

A Buxa megállapodást kötött az UNAS webáruház- rendszerek szállítójával. Az UNAS rendszerét használó webshopok egy egyszerű regisztráció után azonnal kínálhatják vásárlóiknak a mobillal fizetés lehetőségét. Az online vásárlások így még gyorsabbak és olcsóbbak lesznek a vásárlók számára.

Az egyik legnépszerűbb magyarországi webáruház motor fejlesztőjével, az UNAS-szal kötött megállapodást a Buxa. A webáruházak egy egyszerű online regisztrációs folyamatot követően Buxa elfogadóhelyek lesznek. Nincs szükség tehát informatikai rendszerek integrációjára, szerződéskötésre, hűségnyilatkozatokra, belépési díjra. Ez a megállapodás megnyitja az elektronikus fizetés lehetőségét az olyan webshopok számára is, amelyek korábban az adminisztráció bonyolultsága vagy a költségek miatt csak készpénzes utánvéttel szállítottak. A megállapodást követő napokban több mint 20 webáruház csatlakozott a buxás fizetéshez.

„Felmérések szerint a 3,4 millió magyarországi online vásárló több mint kétharmada a kényelem miatt kedveli ezt a beszerzési utat, és több mint felüknél a kedvező ár is fontos. Ezeknek az elvárásoknak is igyekszünk megfelelni, amikor lehetővé tesszük a mobilfizetést az online vásárlások során. A kényelmet a gyors fizetési folyamat biztosítja, a kedvező árhoz pedig azzal járulunk hozzá, hogy a buxás tranzakcióknak nincs semmilyen díja sem a vásárló, sem a kereskedő számára” – mondta el Zimmer Márton a Buxa egyik alapítója.

„Arra törekszünk, hogy az UNAS rendszerében működő webáruházak a legkorszerűbb megoldásokat biztosítsák a kereskedőknek és a vásárlóknak az online vásárlás minden fázisában, így a fizetések során is. Tapasztalataink alapján az ügyfeleink előnyben részesítik az innovatív mobilfizetési megoldásokat. A mobillal kifizetett pénz azonnal megjelenik a webáruház Buxa egyenlegén, és ha bármilyen kérdésük merül fel, a Buxa magyar nyelvű, ügyfélszolgálatához fordulhatnak” – mondta el Kóczán Tamás az UNAS vezetője.

A fizetés folyamata egyszerű: fizetéskor az áruház felkínálja a különböző fizetési lehetőségeket a vásárlónak. A Buxa fizetésre kattintva a kosár összegét azonosító QR kód jelenik meg a képernyőn, melyet a Buxa alkalmazással kell leolvasni. Ezzel megjelenik a fizetendő összeg a vásárló Buxájában, amit a Fizetés gombra kattintva lehet elindítani.

 

A Buxáról

A Buxa egy mobilfizetési alkalmazás és a mögötte álló szolgáltatás, melynek segítségével az okostelefonunkat pénztárcaként használhatjuk. A felhasználók – akárcsak egy pénztárcába – pénzt töltenek a Buxába, és az így képződött egyenlegükből fizethetnek ismerőseiknek, vagy Buxa elfogadóhelyeken: üzletekben, webshopokban. A buxás fizetésekhez költséges infrastruktúra helyett az elfogadóhelyeknek is csak egy okostelefonra vagy az üzletben már használt számítógépre van szükségük.A Buxával történő fizetés azonnal megjelenik a fogadó fél okostelefonján, és az így kapott összeg azonnal fel is használható további buxás fizetésekre, vagy kiutalható saját bankszámlára.

További cikkek a Buxáról a Minneren:
Mire használjam a Buxa pénztárcát?
Startup ötlet 1: Mobilfizetés
Buxa- Mobilpénztárca applikáció

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek