A CNN is kongatja a vészharangot Európában?

Az alacsony deflációról és annak veszélyeiről írtak ma a CNN pénzügyi oldalán is. Szeptember közepén mi is írtunk egy cikket,  “Figyelem! Újabb válság közeleg! Bajban az EU?” címmel, melyben ugyanazokat az indokokat hoztuk fel, mint a CNN a legfrissebb cikkében. (Volt olyan olvasónk, aki az akkor megjelent cikkünkre azt reagálta, hogy szerinte csak a rosszat látjuk, negatívak vagyunk. Sajnos csak a tényekből indultunk ki már akkor is.)

A CNN szakértői szerint is a defláció veszélyesen alacsony Európában, a munkanélküliség magas, 11,5%-on van. A gyenge euró sem segít jelenleg.

Az ábrán látható, hogy még csak most fordult át az eurozóna deflációba. A fent említett cikkünket érdemes elolvasni. De kiemelünk belőle egy részt, ami fontos:
A Nemzeti Valutaalap körülbelül 30-40%-os esélyt lát egy újabb krízisnek Európában. Ez hazánkra is ki fog hatni, úgy tudunk csak ez ellen védekezni, ha drasztikusan megemeljük az alapkamatot (7-10%-ra). Tehát a mai alacsony alapkamat nem tesz jót a gazdaságnak. A forint is elszállhat, hiába gyengül majd az euró a többi devizával szemben (dollár, jen) a forint annál is jobban gyengülhet majd az elkövetkező években.

Forrás: cnnmoney, eurostat

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!