KezdőlapTőzsdeA CNN is kongatja a vészharangot Európában?

A CNN is kongatja a vészharangot Európában?

-

Az alacsony deflációról és annak veszélyeiről írtak ma a CNN pénzügyi oldalán is. Szeptember közepén mi is írtunk egy cikket,  “Figyelem! Újabb válság közeleg! Bajban az EU?” címmel, melyben ugyanazokat az indokokat hoztuk fel, mint a CNN a legfrissebb cikkében. (Volt olyan olvasónk, aki az akkor megjelent cikkünkre azt reagálta, hogy szerinte csak a rosszat látjuk, negatívak vagyunk. Sajnos csak a tényekből indultunk ki már akkor is.)

A CNN szakértői szerint is a defláció veszélyesen alacsony Európában, a munkanélküliség magas, 11,5%-on van. A gyenge euró sem segít jelenleg.

Az ábrán látható, hogy még csak most fordult át az eurozóna deflációba. A fent említett cikkünket érdemes elolvasni. De kiemelünk belőle egy részt, ami fontos:
A Nemzeti Valutaalap körülbelül 30-40%-os esélyt lát egy újabb krízisnek Európában. Ez hazánkra is ki fog hatni, úgy tudunk csak ez ellen védekezni, ha drasztikusan megemeljük az alapkamatot (7-10%-ra). Tehát a mai alacsony alapkamat nem tesz jót a gazdaságnak. A forint is elszállhat, hiába gyengül majd az euró a többi devizával szemben (dollár, jen) a forint annál is jobban gyengülhet majd az elkövetkező években.

Forrás: cnnmoney, eurostat

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek