A dollárt újra szeretni kezdték?

A Capital Economics elemzői szerint 2016-ig 1,1500-ra is erősödhet a dollár az euróval szemben. Jelenleg 1,2613 az EURUSD árfolyam, tehát közel 9%-os erősödést várnak. Az USA-ban az importnak mindenképpen kedvez az erős dollár, és a vásárlóknak is, mivel így olcsóbban jutnak a külföldi termékekhez, viszont az exportot gyengíti. Sőt az amerikai áruk drágulhatnak is a mi szempontunkból.

A dollár indexen is látszik, hogy a befektetők előszeretettel tartják dollárban a pénzüket, hiszen újabb csúcsokat dönt nap mint nap az árfolyama.  (erre is lehet spekulálni, érdemes megvárni egy kisebb korrekciót)

dollarindex

 

Az EURUSD árfolyamán nagyon erős trend látható (alsó ábra). A FED-et viszont figyelni kell, mivel hamar meg tudja fordítani a trendet egy kis elszólással, vagy valamilyen monetáris eszközzel. 1,2100 környékén erős ellenállásba ütközhet az árfolyam, valószínűleg itt megtorpan, igaz előbb egy korrekció ráfér az árfolyamra.

eurusd_szept

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!