A dollárt újra szeretni kezdték?

A Capital Economics elemzői szerint 2016-ig 1,1500-ra is erősödhet a dollár az euróval szemben. Jelenleg 1,2613 az EURUSD árfolyam, tehát közel 9%-os erősödést várnak. Az USA-ban az importnak mindenképpen kedvez az erős dollár, és a vásárlóknak is, mivel így olcsóbban jutnak a külföldi termékekhez, viszont az exportot gyengíti. Sőt az amerikai áruk drágulhatnak is a mi szempontunkból.

A dollár indexen is látszik, hogy a befektetők előszeretettel tartják dollárban a pénzüket, hiszen újabb csúcsokat dönt nap mint nap az árfolyama.  (erre is lehet spekulálni, érdemes megvárni egy kisebb korrekciót)

dollarindex

 

Az EURUSD árfolyamán nagyon erős trend látható (alsó ábra). A FED-et viszont figyelni kell, mivel hamar meg tudja fordítani a trendet egy kis elszólással, vagy valamilyen monetáris eszközzel. 1,2100 környékén erős ellenállásba ütközhet az árfolyam, valószínűleg itt megtorpan, igaz előbb egy korrekció ráfér az árfolyamra.

eurusd_szept

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!