A domain jó biznisz? Igen! Több millió dollárt is fizettek ezekért a domainekért

A domain jó biznisz? Igen! Több millió dollárt is fizettek ezekért a domainekért

Mennyire éri meg domainbe fektetni? Én azt mondom, megéri azt a néhány dollárt, amiért egy-egy domaint meg lehet venni, mert legrosszabb esetben is 400-500%-os haszonnal el tudjuk adni, ha nem még többért is. Ha jól eltalálsz egy trendet, vagy egy jól hangzó domainneved van, akkor biztosan lesz olyan, aki meg fogja azt venni. Én pl. lecsúsztam egy ilyenről.

A stockforme.com -ot akartam bejegyezni. Gondoltam jó lesz későbbre, majd eladom. Aztán addig tököltem, míg valaki meg nem vette. Gondoltam, érdeklődök mennyiért vehetném meg tőle. Azonnal a pár dolláros ajánlat helyett 4000 dolláros árat mondtak. Persze ők azóta sem adták el a domaint, de ki lehet számolni azt, hogy 400 domaint ha bejegyez az ember, és mindet 4000 dollárért árulja, és csak 1-et megvesznek, már 0-ban van az illető, sőt ha 2-őt vesznek, máris 4000 dollár profitban. Persze ez nem ilyen egyszerű, de nagyobb cégeknek ez az összeg nem tétel, és lehet, hogy pont az új szolgáltatásukhoz kell a domain.

Az Apple például 4,5 millió dollárt fizetett az icloud.com domainért, de a Facebook is bőkezű volt a FB.com tulajdonosaival szemben, 8,5 millió dollárt fizetett érte 2010 szeptemberében. Megnéztem, a FB.hu például még nem a Facebooké.

Ha kíváncsi vagy, mennyiért is keltek el weboldalak, akkor itt van néhány cikk:
http://www.businessinsider.com/most-expensive-domain-names-of-all-time-2015-7
http://thenextweb.com/shareables/2013/08/13/15-of-the-most-expensive-domains-of-all-time/

Ehhez kapcsolódó üzleti ötlet: 165. ötlet: Kereskedj domainekkel! – továbbgondolva

Fotó: Godaddy.com

Hirdetés: AKCIÓ! 64% kedvezmény most 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián!
Akciós oktatások: Kattints ide a részletekért!