A Facebook a VR szemüveg után VR kamera piacra is belép. + 10 éves terv ábrája is érdekes

Fotó: Stephen Lam / Reuters

A virtuális valóságról már biztosan hallottál. Sőt lehet, hogy már ki is próbáltad valahol. Jelenleg ennek a techonlógiának egyetlen akadálya van, méghozzá a kamera. Nincs olyan jó kamerarendszer, amivel megfelelően tudnánk VR videót, anyagot készíteni. A legtöbbnél valamilyen kisebb hiba van, ami miatt nehézkes a felvétel, nem jó minőségű… Ezt “lovagolja” meg a Facebook.

Az éves fejlesztői konferenciáján (F8) Mark Zuckerberg bejelentett egy olyan VR kamerát, ami akár 8K minőségben is tud majd videót felvenni, de nem is ez lesz a lényeg. Hanem ki tudták szűrni már azt, hogy a kamera ne vegye fel a saját tartó állványát, sőt az egyes kamerák képét is jobban össze tudja illeszteni egy webalapú szoftveren keresztül. Ez lesz Facebook Surround 360 (fenn látod a képet).

De érdemes megnézed erről a videót is (kattints ide, ha nem töltődik be!):

This looks like a droid from Star Wars, but it’s actually our new Surround 360 video camera.

It’s made up of 17 smaller cameras that shoot a scene from every angle, so you can capture 360 videos that let you look around and feel like you’re actually there.

At F8, we announced we’re opening the Surround 360 design so anyone build and improve on it — because the more people who can use a camera like this, the more amazing things we’ll all get to experience.

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. április 13.

Ami még érdekes volt az F8 konferencián, hogy egy ábrán látható az, amiről már egy ideje írok a Minneren a Facebookkal kapcsolatban. Vagyis az, hogy a hardverpiacra is belépett a Facebook, sőt az elkövetkező 10 év meghatározó elem lesz ez a szektor a cég életében.

Fotó: Stephen Lam / Reuters
Fotó: Stephen Lam / Reuters

 

Természetesen hosszútávú befektetésként írtam többször is itt a Minneren a FB részvénnyel kapcsolatban. Többször említettem, hogy nem kell azonnal minden pénzt rá tenni, érdemes elosztva, mondjuk negyedévente vásárolni kisebb részvénycsomagokat. A kockázatunkat így le tudjuk csökkenteni. Tehát így fektess ebbe a részvénybe. Kedvenc kérdésem: Te lennél a Facebook tulajdonosa? (Mark Zuckerberg cégtársa? Egyszerű, csak a részvényt kell megvenned.)

Facebook részvény elemzés - finviz.com, minner.hu
Facebook részvény elemzés – finviz.com, minner.hu

 

Ehhez a tartalomhoz kapcsolódik még:
Zuckerberg Kínába ment új felhasználókért, már várom, hogy mikor robban fel az árfolyam
Ha ezt az ábrát meglátod, azonnal rohansz Facebook részvényt venni!!!
Oké, szóval van a virtuális valóság szemüveg, és van a kiterjesztett valóság szemüveg…
Hol tudok venni Google VR (Cardboard) szemüveget? – Csak pár ezer forint?

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Fotó: Stephen Lam / Reuters

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!