KezdőlapGazdaság és üzletA Facebook lenyúlja az ötleted! Másra is használják a felhasználók az egyes...

A Facebook lenyúlja az ötleted! Másra is használják a felhasználók az egyes funkciókat, mint amire eredetileg kitalálta a Facebook. Zuckerbergnek gondolkodnia sem kell az új fejlesztésekről? – Ezt nézd!

-

A Facebook élő videót kreatívan összekapcsolták a közösségi oldal tulajdonosok az extra emojikkal (lájkgombok). Elvileg a Facebook szabályzatában az áll, hogy nem lehet szavazásra (vagyis inkább szavaztatásra) használni az emojikat (hát még élő videóban), a cégek mégis bátran alkalmazzák. A Facebook is szemet huny felette, már több helyen is olvastam, hogy bejelentés után sem tartotta az irányelveinek megsértésének (fura, pedig benne van, hogy nem lehetne erre használni). Vajon véletlen, hogy Mark Zuckerberg hagyja ezt?

Nem! Sőt, örül neki. Nagyon sokszor a felhasználók teljesen másra is használják az adott funkciót, mint amire azt kitalálták. Ezzel ötletet is adnak a fejlesztőknek, hogy még mire van szükségük. Látszik, hogy a cégek igenis szeretnének megszavaztatni dolgokat, és erre azért is az emojikat használják (ahogy a képen is látszik), mert így az adott bejegyzés (videó) elérése is növekszik, és több ember látja. Hogyan kell Facebook élő videóban szavazást létrehozni? A Közösségi Kalandozások oldalon részletes leírást találsz erről (kattints ide). Remélhetőleg hamarosan újra elérhető lesz a szavazás más fajta megoldása a Facebook oldalak esetében (FB csoportban lehet szavaztatni).

Ehhez hasonló helyzet:  A www.minnerakademia.hu oldal nem saját fejlesztés, hanem magát a “weboldal motorért” én havi díjat fizetek. És van egy funkció, amit én teljesen másra használok, mint amire kitalálták. A fejlesztők imádnak is, mert folyton új tippeket adok, és az egyik funkcióval teljesen használható ötletet adtam nekik. Sőt, szinte csak át kell írniuk a feliratokat, még nagy programozást mögé sem kell tenni (én mint előfizető tudom kihasználni azt a funkciót, nem a Minner Akadémia hallgatói).

Miért érdekes ez? Konklúzió

Néha érdemes “magukra” hagyni a felhasználókat, és megnézni, milyen kreatív megoldásokkal állnak elő. Ez most be is jött a Facebooknak, és a tömeghatás miatt egyre több, sőt, nívósabb oldal is készít ilyen élő videós szavaztatást. Erről nem is nyilatkozik a Facebook. Érdemes megfigyelni, hogyan építi be az új funkciókat az oldalba. Láthatod, kivárnak, szépen csepegtetik az újításokat. Nem véletlen írtam meg azt a cikket, hogy “Butítsd le a vállalkozási ötleted! Indulj -1ről!

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek