szombat, január 16, 2021

A Facebook lenyúlja az ötleted! Másra is használják a felhasználók az egyes funkciókat, mint amire eredetileg kitalálta a Facebook. Zuckerbergnek gondolkodnia sem kell az új fejlesztésekről? – Ezt nézd!

A Facebook élő videót kreatívan összekapcsolták a közösségi oldal tulajdonosok az extra emojikkal (lájkgombok). Elvileg a Facebook szabályzatában az áll, hogy nem lehet szavazásra (vagyis inkább szavaztatásra) használni az emojikat (hát még élő videóban), a cégek mégis bátran alkalmazzák. A Facebook is szemet huny felette, már több helyen is olvastam, hogy bejelentés után sem tartotta az irányelveinek megsértésének (fura, pedig benne van, hogy nem lehetne erre használni). Vajon véletlen, hogy Mark Zuckerberg hagyja ezt?

Nem! Sőt, örül neki. Nagyon sokszor a felhasználók teljesen másra is használják az adott funkciót, mint amire azt kitalálták. Ezzel ötletet is adnak a fejlesztőknek, hogy még mire van szükségük. Látszik, hogy a cégek igenis szeretnének megszavaztatni dolgokat, és erre azért is az emojikat használják (ahogy a képen is látszik), mert így az adott bejegyzés (videó) elérése is növekszik, és több ember látja. Hogyan kell Facebook élő videóban szavazást létrehozni? A Közösségi Kalandozások oldalon részletes leírást találsz erről (kattints ide). Remélhetőleg hamarosan újra elérhető lesz a szavazás más fajta megoldása a Facebook oldalak esetében (FB csoportban lehet szavaztatni).

Ehhez hasonló helyzet:  A www.minnerakademia.hu oldal nem saját fejlesztés, hanem magát a “weboldal motorért” én havi díjat fizetek. És van egy funkció, amit én teljesen másra használok, mint amire kitalálták. A fejlesztők imádnak is, mert folyton új tippeket adok, és az egyik funkcióval teljesen használható ötletet adtam nekik. Sőt, szinte csak át kell írniuk a feliratokat, még nagy programozást mögé sem kell tenni (én mint előfizető tudom kihasználni azt a funkciót, nem a Minner Akadémia hallgatói).

Miért érdekes ez? Konklúzió

Néha érdemes “magukra” hagyni a felhasználókat, és megnézni, milyen kreatív megoldásokkal állnak elő. Ez most be is jött a Facebooknak, és a tömeghatás miatt egyre több, sőt, nívósabb oldal is készít ilyen élő videós szavaztatást. Erről nem is nyilatkozik a Facebook. Érdemes megfigyelni, hogyan építi be az új funkciókat az oldalba. Láthatod, kivárnak, szépen csepegtetik az újításokat. Nem véletlen írtam meg azt a cikket, hogy “Butítsd le a vállalkozási ötleted! Indulj -1ről!

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek