A FedEx már előre látja a Mikulás Rallyt

A Mikulás Rally a decemberi részvény emelkedést jelenti. Ezen időszak alatt az árfolyamok átlagosan 1-1,5%-ot emelkednek. Tehát van, amelyik 5-10%-ot is, vagy még többet is. Elemzők szerint ilyenkor a legjobb vásárolni.

A befektetők árgus szemmel figyelik például a FedEx előrejelzéseit, elemzéseit, mivel ők is rengeteg árut szállítanak ki. És megfigyelhető a korreláció a FedEx által kiszállított árumennyiség és a részvények emelkedése között. A cég időszakos munkásokat is felvesz, ez a szám is mérvadó, ilyenkor kb. 8000 állás keletkezik náluk.

Több mint 290 millió kiszállított csomagot várnak a karácsonyi időszak alatt, ami 9%-kal több, mint a tavalyi érték. A gáz is olcsó, ami jó a FedExnek, az olaj is olcsó, így a vásárlók is jobban kinyitják a pénztárcájukat. Az e-kereskedelem is nő még mindig, például a Fekete Pénteken több, mint 10%-kal többen vásároltak idén.

Ezek mind jó jelek arra, hogy a részvény árfolyamok felfelé vegyék az irányt. Persze nem minden részvény fog emelkedni, de például előző cikkünkben hozott luxus részvényeknél biztosan látszódni fog.
Főleg az amerikai részvénypiacra értjük ezeket a várakozásokat. Az alábbi ábrán is látható, hogy az S&P500 tőzsdeindex tavaly decemberben is emelkedni tudott. És azóta is erős emelkedő trendben van.

sp500december

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!