A FedEx már előre látja a Mikulás Rallyt

A Mikulás Rally a decemberi részvény emelkedést jelenti. Ezen időszak alatt az árfolyamok átlagosan 1-1,5%-ot emelkednek. Tehát van, amelyik 5-10%-ot is, vagy még többet is. Elemzők szerint ilyenkor a legjobb vásárolni.

A befektetők árgus szemmel figyelik például a FedEx előrejelzéseit, elemzéseit, mivel ők is rengeteg árut szállítanak ki. És megfigyelhető a korreláció a FedEx által kiszállított árumennyiség és a részvények emelkedése között. A cég időszakos munkásokat is felvesz, ez a szám is mérvadó, ilyenkor kb. 8000 állás keletkezik náluk.

Több mint 290 millió kiszállított csomagot várnak a karácsonyi időszak alatt, ami 9%-kal több, mint a tavalyi érték. A gáz is olcsó, ami jó a FedExnek, az olaj is olcsó, így a vásárlók is jobban kinyitják a pénztárcájukat. Az e-kereskedelem is nő még mindig, például a Fekete Pénteken több, mint 10%-kal többen vásároltak idén.

Ezek mind jó jelek arra, hogy a részvény árfolyamok felfelé vegyék az irányt. Persze nem minden részvény fog emelkedni, de például előző cikkünkben hozott luxus részvényeknél biztosan látszódni fog.
Főleg az amerikai részvénypiacra értjük ezeket a várakozásokat. Az alábbi ábrán is látható, hogy az S&P500 tőzsdeindex tavaly decemberben is emelkedni tudott. És azóta is erős emelkedő trendben van.

sp500december