A Fehér Házban évente több, mint 70 milliót költenek szépírókra…

Az Amerikai elnökök átlagosan 70 millió fölött költenek évente kalligrafikusra – azaz szépíróra, derült ki a BusinessInsider cikkéből. Ez nagyon meglepett, bár alátámasztja az egyik fő hitem: Ha van egy hobbid, vagy tehetséges vagy valamiben, abból meg tudsz élni. Csak meg kell találnod hogyan… Összegyűjtöttem 5 olyan hobbit, amiből te is pénzt tudnál keresni:

  • Kalligrafikus

Ahogy írtam a bevezetőben, az elnök házában évente 263 000 dollárt költenek szépírókra! Összesen hárman vannak ebben a pozícióban,  a legjobban fizetett pedig több, mint 100 ezer dollárt keres – átszámítva majdnem 30 millió forintot évente. Ez egy átlagos fizetésnek felel meg odakint, viszont százszor jobb azzal foglalkozni amit szeretsz, mint szenvedni egy adminisztrációs pozícióban hasonló pénzért például.

Mit csinál egy szépíró a Fehér Házban?

– Üdvözlő üzeneteket küld az elnök nevében
– Meghívókat készít
– Ültetőkártyákat ír nagyobb eseményekhez

  • Fényképész

Bár egyre több fényképész van Magyarországon is, de még mindig van hely a piacon – főleg, ha réspiacokra célzol! Legyél például babafotós, vagy esküvői-, vagy termék fotós – a lényeg, hogy csak bizonyos munkákat vállalj el, de ebben legyél Te a legismertebb! Járjon körbe a névjegykártyád például az újdonsült kismamák körében… Viszont ez kezdetben lemondásokkal jár, más fajta munkát nem vállalhatsz el – már csak az elv miatt sem.

  • Felújító / Barkácsoló

Szeretsz barkácsolni? Összerakni különböző bútorokat, a saját kezeddel? Ismerős az érzés, hogy a barátaid imádják az egyedi ülőgarnitúrát amit nekik csináltál? Ha igen… Miért ne tudnál hivatásszerűen ezzel foglalkozni? A Minner-en is olvashattál már erről >>>139. üzleti ötlet – hasznosítsd újra, divat, bútor, lakberendezés…

Itt egy kis inspiráció, a Nifty Facebook oldaláról:

  • Sütemények

Imádsz süteményeket sütni? Nem rég javasoltam az egyik ismerősömnek, hogy ideje a hobbijával komolyabban foglalkozni… Nagyon szép sütiket készít a lány, de csak hobbi szinten (na meg persze 1-2 barátnak jelképes összegért). Azóta elindította a Facebook oldalát, és gondolhatod – rengeteg Likeolója van már, érdeklődnek is nála üzenetben az árakról…

pexels-photo-298217

  • Gamer

Te is imádtál számítógépes / konzol játékokkal játszani? Ha igen, akkor a Te szüleid is azt mondták erre, hogy “már megint azt a hülyeséget csinálod, menj inkább tanulni…”. A valóság az, hogy lehet, számítógépes játékokkal jobban keresnél most, mint mondjuk könyvelőként. Vannak gamerek, akik több millió dollárt keresnek évente. Nem csak videózással lehet pénzt keresni ebből (de az is egy jó lehetőség), hanem például versenyekkel is.
Ha szereted a játékokat, akkor ez az ötlet tetszeni fog: Indíts vállalkozást: 118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

Egy hasonló ötlet: Indíts vállalkozást: 146. ötlet; Esport, lanparty felturbózva

Szépíró fizetésének forrása: Business Insider

 

 

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)