A fiataloknak már természetes a bitcoin használata?

A bitcoinról már többször írtam a Minneren. Ez az első digitális pénz, amit egyrészt többen el is fogadnak igazi pénzként, és sokan használják is. Vannak persze utánzó digitális pénzek, meg piramisjátékos digitális pénzek, erről inkább nem is írok, mert csak felhúzom magam. Szóval térjünk is rá a jelenlegi tartalomra.

A Minecraftról hallottál már? Ez minden idők harmadik legsikeresebb videojátéka. Már több mint 60 millió példányban kelt el. Rengetegen játszanak online is, vagyis a játéknak főleg multiplayer módban van igazi értelme. Többen is működtetnek ilyen játék szervereket, és most a PlayMC szerver tulajdonosai kitalálták, hogy a játékban bitcoinokért is lehet küzdeni majd. Vagyis a játékosok akár bitcoint is szerezhetnek csak játékkal. Ebben persze nem a pénzkereseti lehetőség a lényeg, mivel valószínűleg elenyésző lesz az összeg. A fiatalok szinte kézenfekvőnek veszik majd a bitcoint, jobban meg is ismerik azt, és majd online is sokkal könnyebben használják.

Ezt a réteget még könnyebb is megfogni, mivel a bankok nekik nem nyitnak számlát 16 év alatt főleg nem. Viszont bitcoin pénztárcájuk lehet, és így az online fizetéssel is sokkal jobban megismerkednek.

Ha, a fiataloknak ez kézenfekvő lesz, akkor 10 év múlva a bitcoin még jobban elterjedhet. Lehet, hogy ők már nem is bankkártyát fognak használni? Hanem teljesen mást, és ki is hagyják a bankkártyát, átugorják. Ahhoz tudom hasonlítani, hogy például Afrikában a mobilbankolás jött divatba, és bankkártyát nem is használnak szinte, átugrották a technológiát.

Lehetséges, hogy a vállalkozás ötletek rovatomba a következő ötletek egyike a bitcoin pénzváltó lesz, vagy valami hasonló. Érdemes elgondolkodni. Felteszem magamban a kérdést: A fiatalokra is érdemes üzletet építeni? Igen.

Forrás: BI

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!