KezdőlapGazdaság és üzletA Forbes újságot le Story-zták olvasói, mert Kasza Tiborról írt az augusztusi...

A Forbes újságot le Story-zták olvasói, mert Kasza Tiborról írt az augusztusi számban – Kinek van igaza?

-

A Forbes augusztusi számában a legértékesebb magyar celebekről készített egy listát, illetve a kiemelt téma is a celebség volt. Az olvasók a Forbes Magyarország Facebook oldalán adtak hangot annak, hogy szerintük “gáz”, hogy a Forbes a celebekkel foglalkozik, néhányan a Storyhoz, vagy a Blikkhez hasonlították az újságot. Vajon kinek van igaza? Jogos a felháborodása az olvasóknak?

A fő kritika a Kasza Tiboros, Dukai Reginás, Rubint Rékás részt érte a legjobban. Az olvasók szerint nincs helye ilyen témának a Forbes újságban. Ez a rész a 18. oldaltól a 41. oldalig tart, a 128 oldalas újságban, tehát elvileg találtak még további érdekes tartalmat a kritikusok, ha a celeb rész nem is tetszett neki, vagy nem tartják odaillőnek.

Mik voltak a reakciók? Forrás: Forbes Magyarország/Facebook

forbes_celebek2 forbes_celebek3

 

A Forbes főszerkesztőjének válasza/reakciója a Facebookon:
forbes_celebek

Kinek van igaza?
Nos a kommenteknél mindig figyelembe kell venni, hogy általában inkább negatívak, mint pozitívak, sőt egyes esetekben lehet, hogy nem is olvasták végig rendesen az adott tartalmat, és úgy kommentelték az újság tartalmát. Az augusztusi számból végre megtudhattuk, mennyit is kell fizetnie egy vállalkozásnak, hogy egy celeb FB oldalán ott legyen. Ez az összeg 50-300 ezer forint/poszt.

Láthattunk már rá példát, hogy egy ilyen poszt mekkora sikereket érhet el, pl. Kasza Tibor esetében, hogy kiposztolt egy póló webshopot, majd az adott oldal pár perc után be is halt, mert annyi látogató ment át az oldalra. Tehát van értéke az ilyen hirdetési formának. Amíg megtalálja az újság az egyensúlyt a bulvár és a minőségi tartalom között, addig nincs helye az olyan kommenteknek, amit az újság egy kis keménymagjától olvashattunk. Nem lehet mindenkinek megfelelni, és nem is kell. Én minden hónapban megveszem az újságot, mert akár egy-egy cikkből is inspirálódni tudok. Tudni kell szelektálni.

A Minneren is találsz Kaszás tartalmakat, én így rajta keresztül világítok rá érdekes dolgokra, tippekre:
Játsszunk el a gondolattal: Kasza Online
Most már kijelenthetjük, Kasza Tibi tarol a legnagyobb közösségi hálón
Kasza Tibi és Tibi atya Facebook profilját ugyanazok kezelik?

(Én is megtalálom az egyensúlyt a tartalmak között)

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek