A forint árfolyamának változása megmutatja a választások kimenetelét?!

Egy érdekes statisztikát hoztam nektek, ami szorosan kapcsolódik a 2018-as választásokhoz. Gondolnád, hogy a forint erősödése vagy gyengülése az euróval szemben arra is jó indikátor lehet, hogy megmutassa, hogy lesz a kormányváltás? Érdekes (látszólagos) összefüggést fedeztem fel a forint árfolyamváltozása és a választások kimenetele között. Tudom, mire gondolsz! Először nézd meg az ábrát, tanulmányozd, majd alatta folytatom!

Az ábra azt mutatja meg, hogy az adott választási évet megelőző 1 évben milyen irányba változott az EURHUF árfolyam, vagyis a forint erősödött vagy gyengült az euróval szemben. Megfigyelhető, hogy forint erősödés esetén kormányváltás, míg gyengülés esetén nem történt kormányváltás az adott választáson.

Vigyázni kell a korrelációval

Két vagy több adat látszólagos korrelációja, együttállása még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy egymásra hatással is vannak, vagy ténylegesen van közöttük összefüggés. Én is pusztán érdekességként hoztam ide, illetve van itt még valami. Természetesen lehetnek kivételek is, és ez ki fog derülni nemsokára. Tehát az ábra alapján 2017. április 01-i 310 -es EURHUF árfolyamszinthez viszonyítjuk majd a 2018. március 31-i záró értéket. Bár az a helyzet, hogy amennyiben nincs nagyobb változás, vagy csak pár forint különbség van, akkor én nem is venném figyelembe.

És, ha már az árfolyamoknál járunk, akkor ezt érdemes elolvasnod: Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!