szombat, január 16, 2021

A forint árfolyamának változása megmutatja a választások kimenetelét?!

Egy érdekes statisztikát hoztam nektek, ami szorosan kapcsolódik a 2018-as választásokhoz. Gondolnád, hogy a forint erősödése vagy gyengülése az euróval szemben arra is jó indikátor lehet, hogy megmutassa, hogy lesz a kormányváltás? Érdekes (látszólagos) összefüggést fedeztem fel a forint árfolyamváltozása és a választások kimenetele között. Tudom, mire gondolsz! Először nézd meg az ábrát, tanulmányozd, majd alatta folytatom!

Az ábra azt mutatja meg, hogy az adott választási évet megelőző 1 évben milyen irányba változott az EURHUF árfolyam, vagyis a forint erősödött vagy gyengült az euróval szemben. Megfigyelhető, hogy forint erősödés esetén kormányváltás, míg gyengülés esetén nem történt kormányváltás az adott választáson.

Vigyázni kell a korrelációval

Két vagy több adat látszólagos korrelációja, együttállása még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy egymásra hatással is vannak, vagy ténylegesen van közöttük összefüggés. Én is pusztán érdekességként hoztam ide, illetve van itt még valami. Természetesen lehetnek kivételek is, és ez ki fog derülni nemsokára. Tehát az ábra alapján 2017. április 01-i 310 -es EURHUF árfolyamszinthez viszonyítjuk majd a 2018. március 31-i záró értéket. Bár az a helyzet, hogy amennyiben nincs nagyobb változás, vagy csak pár forint különbség van, akkor én nem is venném figyelembe.

És, ha már az árfolyamoknál járunk, akkor ezt érdemes elolvasnod: Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek