Te is csak futólag nézted meg az oldalt, vagy akkor ha rossz gombra kattintottál? A keresőóriás közösségi oldalát Google+-nak hívják. Bár minden eszköze meglett volna ahhoz, hogy sikerre vigye, valamiért nem sikerült neki. Látod, néha a nagyoknak sem jön össze minden. Bejelentették, hogy leállítják.

7 évet működött az oldal és 2019 augusztusában végleg lekapcsolják. Most éppen egy nagy adatvédelmi hiba is fejtörést okozott a Googlenak. A cég eltitkolta, hogy 2015 és 2018 között egy biztonsági rés miatt hackerek hozzáfértek olyan felhasználói adatokhoz mint az email cím, telefonszám, nem, kor. családi állapot, lakhely. Nem hozták nyilvánosságra, hogy tudnak a hibáról, szépen csendben befoltozták. Azt mondják azért nem tartották fontosnak, mert alig használják a közösségi oldalt, kb 500 000 ember lehet érintett az adatok kikerülésével kapcsolatban. Ez is ráhatással lehetett arra, hogy lekapcsolják a Google+-t

A felhasználók alig 90%-a maximum egy-egy (véletlen) látogatás alkalmával 5 másodpercig használta az oldalt

Régebben fel-fel röppent a hír, hogy keresőoptimalizálás miatt jó, ha aktív legalább egy picit a Google+ fiókunk, de ezt nem bizonyította még senki. Továbbá a Youtubebal, annak komment részével is összekapcsolták, ezzel próbálta a keresőóriás átterelni az embereket. Ez sem jött be. A Facebook eredményeit nem tudta megközelíteni. A felhasználók 90%-a alig 5 másodpercet volt az oldalon.  Annyira persze nem kell szomorkodnia a Googlenak, mivel a keresőben az övé a legnépszerűbb, sőt szinte monopól helyzetben van, továbbá a Youtube is egy közösségi oldal, így azt a piacot is kiaknázza az oldal.

Kapcsolódó cikk: A Googlenak se jön be minden, hiába a temérdek tőke. Ez motiváljon téged is!

 

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!