Instant: A Googlenek se jön be minden, hiába a temérdek tőke.

Dátum

Megosztás

Furcsa, hogy ez fog motiválni, de gondolj bele abba, hogy a Googlenek mennyi tőkéje lenne bármilyen üzletet, új projektet elindítania. És mégse jön be minden. Pedig nem csak tőkéje van, de még nagyon jó szakemberei is.Kezdjük is egyből  a Google+-val, a keresőóriás közösségi oldalával. Ha belegondolsz, ott van már eleve a rengeteg Gmail felhasználó, és eleve a kereső is (saját hirdetési felület), mégsem tudta kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. De ennél több is van, láthatod a következő bekezdésben.

A Google projektek temetője

Egy olyan oldalt találtam, ami lényegében a Google termékek temetője, vagyis azok a projektek, amiket a Google bezárt. Nézd meg a többit is, ne csak azokat, amik az alábbi képen vannak. https://gcemetery.co/

Mit tanulhatunk ebből? A Google bukásaiból?

  • Nem a tőkén múlik. Az gondolnánk, hogy a Googlenak minden eszköze meglenne hozzá, hogy egy csattintással beindítson bármilyen üzleti ötletet. És mégsem!
  • Ha valami nem megy, el kell engedni.
  • Néha egy bukott projektből jöhet egy még jobb ötlet.
  • Ha nem próbálkozol, nem fognak jönni az új innovatív ötletek.
  • Utóbbiak hozzák majd el a megújulás lehetőségét is, ami azért kell ahhoz, hogy hosszú távon fenntartható márkád legyen. – (új termék, szolgáltatás)
  • Ha van egy bukott projekt, csak menni kell tovább!

Startupkudarcok – Mit csináltak rosszul?

Ez egy korábbi cikksorozat, de még mindig izgalmas tanulságokat rejtenek. Olvasd el őket!

Minden kudarc egyrészt tanulás is, és nem csak az adott startuppernek. Inspiráló ötletek bukott projektekhez.

Forrás: Slate.com
Fotó: Ben Nuttall/Flickr

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!