A Google elárulja: Hiszti vagy tartós eső trend alakult ki a tőzsdén

Ha előre tudnánk az időjárást, milliomosok lennénk a tőzsdén. Van megoldás: GOOGLE a barátunk című cikkben már bemutattam, hogy a Google sok mindenre jó! A cikk óta a kávé árfolyama le is esett már 115 dollárra. Most ugyanígy a Google Trends nevű szolgáltatást hívom segítségül, hogy tisztán lássuk a jelenlegi tőzsdei helyzetet. Persze ez is csak egy eszköz, mindenesetre ezt is érdemes figyelembe venni. Miért is?

Szerinted a 2008-as válság kitörésekor sokan rá kerestek az amerikai tőzsde indexekre? A válasz igen. Megfigyelhető, hogy kiugró keresések főleg pánik idején figyelhetők meg a tőzsde indexek esetében.

El is készítettem a Dow Jones tőzsde indexre vonatkozó ábrát (picit életlen, de a lényeg látszik rajta).
Ha hirtelen nagyobb kiugrás látható a Google Trendsben a Dow Jones szóra való keresésnél (több szókapcsolatot is beállítottam), akkor általában az árfolyam eső trendben volt. Amit látunk, hogy 2011- es nagyobb zuhanástól még messze vagyunk a Google szerint. Legutóbb 2015 augusztus végén volt nagyobb kiugrás a Google keresésekben, a tőzsde ekkor esett 15%-ot. Az ábra alatt folytatódik a cikk.

Dow Google Trend elemzés - Minner.hu

 

Tehát érdemes figyelni a Google Trends adatait is. Ki lehet találni, hogy éppen mennyire pánikolnak a befektetők, vagy azt hogy mikor lesz vége az esésnek. Jelenleg a 2015 augusztus végi maximum számomra a mérvadó. A Trends-ben beállíthatjuk azt is, hogy csak az elmúlt időszak (1 hét, vagy 1 hónap) adatait mutassa, ebből látható lesz már, hogy ellaposodik-e a keresések száma, vagy tartósan emelkedik.

Kiemelt kép: CNNMoney/Dow Jones index

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!