KezdőlapTőzsdeA Google klónozza magát

A Google klónozza magát

-

A Google részvényfelaprózás előtt áll. A cég kibocsátja C sorozatú részvényeit. Eddig az A részvénysorozattal lehetett csak kereskedni. A trükk az egészben, hogy az árfolyamát megfelezik (split), így az A és a C részvénysorozatnál is 50%-kal csökken a mostani ár, de így adja ki az egész árfolyamot. Tehát akinek van 1000 db A részvénye (ez volt eddig), akkor április 3-tól lesz 500 db A és 500 db C sorozatú részvénypakettje.

Fontos megjegyezni, hogy a C jelű sorozat csak spekulációs célt fog szolgálni, mivel az nem hordoz magában szavazati jogot, szemben az A jelű sorozattal. Így elképzelhető, hogy a C árfolyama egy idő után alacsonyabb lesz, mint az A sorozatú.

Lesz változás a tickerben is, az A változatú lesz a GOOGL, míg a C sorozat kapja meg a mostani GOOG tickert.
Nem érdemes spekulálgatni nagyon ezen a héten, mert az árfolyam mozgás nagyon hektikus lesz.

googl_april

 

Forrás: finviz.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek