A Google megmondja neked, hogy merre megy a tőzsde?

Gondolom hallottál már a Big Data-ról? Azaz, hogy adatelemzéssel sok minden leszűrhető, használják marketingesek, mérnökök, de még a tőzsdén is lehet használni. Sőt az egyes tőzsdei robotok is ez alapján hoznak döntéseket.

A googlenak van egy szolgáltatása, amely megmutatja neked, hogy mire mennyiszer kerestek rá az elmúlt időszakban. ezt úgy hívják, hogy google trends. A keresési forgalom növekedése, vagy csökkenéséből következtethetünk a trend erősségére, irányára is.

Azt nem mondjuk, hogy minden adatot jól fel is használhatsz, és egyből egy varázsgömböd lesz, ami megmutatja merre kereskedj. Érdemes kitapasztalni azt, hogy melyik keresőszóra adja a legjobb iránymutatást a google trends.

Először is nézzük, hogy tényleg működik e a big data elemzésen alapuló befektetési stratégia. Az alábbi ábrán a “debt” szóra, magyarul az adósság kifejezésre készült egy stratégia. Ebből látszik, ha összehasonlítjuk a vedd meg és tartsd (buy and hold, megveszünk egy részvényt, és nem adjuk el) stratégiát a google trends alapú stratégiával jelenleg az utóbbi győzne.  A stratégia abból állt, hogy, amikor a “debt” szóra csökkent a keresések száma (adott héten), akkor részvényt vettek (igazból tőzsde indexet, Dow Jones), ha nőtt, akkor árfolyam esésre játszottak. (árfolyam esésre is lehet spekulálni, profitálni).  326%-os profit, és a válság alatt is nyereség, nem rossz.
googtrends strategy

Tudtad, hogy ez működik mással is? Twitter, Wikipedia….ezeken mind elérhetőek olyan adatok amivel új stratégiákat lehet készíteni.

Kövesd a minner.hu-t, és hasonló ötletekről olvashatsz nálunk, több Big data elemzésről szóló cikk is lesz a közeljövőben, stratégia leírásokkal, valós példákkal. Kattints ide, és lájkold Facebook oldalunkat!

Forrás: nature.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!