KezdőlapTőzsdeA Google megveheti a Twittert?

A Google megveheti a Twittert?

-

Az elmúlt napokban jött a hír, hogy a Google vételi ajánlatot tehet a Twitterre. Már itthon is egyre többen használják a mikroblogot, de külföldön, főleg Amerikában sokkal jobban elterjedt. A Twittert tavaly vezették be a tőzsdére. Azóta lényegében stagnált a részvény árfolyama, profit nagyon nem volt rajta, de ez annak is köszönhető, hogy nehezen indult be a Twitter profitnövekedése, sőt jelenleg is veszteségeit próbálja behozni.

Jelenleg a cég értéke jelenleg 25 milliárd dollár (a cég piaci kapitalizációja). Tehát a Google minimum ennyit fizethet érte, de valószínűleg 40-45 milliárd dollárt mindenképpen ki kell fizetnie.

A Twitter február 6-én teszi közzé negyedéves jelentését. A Google biztosan kivárja ezt a dátumot. A felvásárlás hírére az elmúlt 3 kereskedési napon 5%-ot is tudott emelkedni a mikroblog árfolyama.

Twitter részvény árfolyam - finviz.com
Twitter részvény árfolyam – finviz.com

Tudtad, hogy nekünk is van Twitterünk? Kattints ide!

Forrás: provincia, nbc, venturebeat

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek