A Google megveheti a Twittert?

Google Twitter felvásárlás - Provincia
Google Twitter felvásárlás - Provincia

Az elmúlt napokban jött a hír, hogy a Google vételi ajánlatot tehet a Twitterre. Már itthon is egyre többen használják a mikroblogot, de külföldön, főleg Amerikában sokkal jobban elterjedt. A Twittert tavaly vezették be a tőzsdére. Azóta lényegében stagnált a részvény árfolyama, profit nagyon nem volt rajta, de ez annak is köszönhető, hogy nehezen indult be a Twitter profitnövekedése, sőt jelenleg is veszteségeit próbálja behozni.

Jelenleg a cég értéke jelenleg 25 milliárd dollár (a cég piaci kapitalizációja). Tehát a Google minimum ennyit fizethet érte, de valószínűleg 40-45 milliárd dollárt mindenképpen ki kell fizetnie.

A Twitter február 6-én teszi közzé negyedéves jelentését. A Google biztosan kivárja ezt a dátumot. A felvásárlás hírére az elmúlt 3 kereskedési napon 5%-ot is tudott emelkedni a mikroblog árfolyama.

Twitter részvény árfolyam - finviz.com
Twitter részvény árfolyam – finviz.com

Tudtad, hogy nekünk is van Twitterünk? Kattints ide!

Forrás: provincia, nbc, venturebeat

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)