A Google megveheti a Twittert?

Google Twitter felvásárlás - Provincia
Google Twitter felvásárlás - Provincia

Az elmúlt napokban jött a hír, hogy a Google vételi ajánlatot tehet a Twitterre. Már itthon is egyre többen használják a mikroblogot, de külföldön, főleg Amerikában sokkal jobban elterjedt. A Twittert tavaly vezették be a tőzsdére. Azóta lényegében stagnált a részvény árfolyama, profit nagyon nem volt rajta, de ez annak is köszönhető, hogy nehezen indult be a Twitter profitnövekedése, sőt jelenleg is veszteségeit próbálja behozni.

Jelenleg a cég értéke jelenleg 25 milliárd dollár (a cég piaci kapitalizációja). Tehát a Google minimum ennyit fizethet érte, de valószínűleg 40-45 milliárd dollárt mindenképpen ki kell fizetnie.

A Twitter február 6-én teszi közzé negyedéves jelentését. A Google biztosan kivárja ezt a dátumot. A felvásárlás hírére az elmúlt 3 kereskedési napon 5%-ot is tudott emelkedni a mikroblog árfolyama.

Twitter részvény árfolyam - finviz.com
Twitter részvény árfolyam – finviz.com

Tudtad, hogy nekünk is van Twitterünk? Kattints ide!

Forrás: provincia, nbc, venturebeat

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!