A Google talált 1 milliárd dollárt!

A Google eddig a térképszolgáltatásából nem tudott bevételt termelni. Most viszont bejelentette, hogy új hirdetési formát vezet be a Google Maps-en, (Google Térkép), ami látható lesz asztali gépen is, és mobilapplikációban is. Milyen lesz az új Google Térkép hirdetés? Amikor a térképet nézed, akkor az út mentén megjelennek felhívások pl. éttermektől, benzinkutaktól, azokat kiemelve látod majd. És ebből lesz (becslés szerint) éves szinten 1 milliárd dollár bevétele a keresőóriásnak. Ez miért jó nekünk?

Egyrészt, mert ezután is stabil és jó térképszolgáltatást kapunk ingyen, másrészt tudod, én mint befektető is nézem a Google-t. A Morgan Stanley várakozása, hogy 2017-ben már 1-1,5 milliárd dollár többletbevételt jelent ez a Googlenak. Tehát 5% árbevétel növekedést hozhat ez az új reklámfelület. Ez fel fogja kelteni a befektetők érdelkődést, de hidd el, most még ez nincs beárazva a részvényben, ami egyenlő a profit lehetőséggel! Erről itt egy ábra, alatta folytatom!

screen shot 2016-06-08 at 12.39.25 pm

A Google természetesen befektetőként a látókörömbe került, sőt a porfóliómban is stabil helye van. Előző róla szóló cikkemben szunnyadó óriásnak hívtam, és erre tessék, talált is 1 milliárd dollárt. A tavaly novemberben írt elemzés óta már 20% profitban is volt a Google részvény, most 5% profitban áll az akkori szinthez képest. Látod, ezért érdemes követni a Minner tőzsde rovatát! Most volt egy nagyobb korrekció az árfolyamban 800 dollárról 700 dollárig csurgott vissza, ahogy a többi részvénynél is megfigyelhető volt az árfolyamesés. Ez tehát új beszállási lehetőséget nyújt számomra részvényvásárlásra.

Google (Alphabet) elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!
Google (Alphabet) részvény elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni a Google (Alphabet) részvénnyel.

Forrás: BusinessInsider
Fotó: Wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!