KezdőlapTőzsdeA Google újra tündökölhet? Megelőzi az Apple-t?

A Google újra tündökölhet? Megelőzi az Apple-t?

-

Az elmúlt időszakban a tőzsdén verte a Google-t az Apple. Az almás cég piaci kapitalizációja is csúcsokat döntötött, sőt a negyedéves eredményeiben is olyan számokat hozott, amivel a legértékesebb cég lett a világon. Közben a Google-nél síri csend (látszólag), a részvény 2014 év eleji csúcs óta oldalazik csak, sőt még erősebb korrekciót is látni az árfolyamon. Mi megy a Google-nél? Mit csinálnak? 

A Googlenél jeleneg gőz erővel fejlesztenk. A cég bevételeinek több mint a 90%-a még mindig a reklám bevételekből jön, így minden eszközzel azon van, hogy ezen változtasson. Önvezető autókat tesznelnek, igaz ebből még később fognak érezni valamit a befektetők. Egy érdekes sztoriba viszont beszálltak, ami végre nagy profitot hozhat a cégnek. 2014. januárjában a keresőóriás 3,2 milliárd dollárért megvette a Nest okosotthon eszközt gyártó céget. Lényegében okostermosztátot gyártanak, mely egyrészt füstérzékelő, másrészt termosztátként működik, mobilról lehet irányítani. Azóta a cég átvett egy másik cégtől egy terméket, melyet saját maguk fognak piacra dobni Nest Cam néven (kisebb fejlesztéseket eszközöltek rajta), amivel már távolról is benézhetünk az otthonunkba a mobilunk, tabletünk segítségével. (A termékről videó a cikk végén)

Ezzel egy új piacra is csatlakozott a Google, ami még csak most fog bővülni, vagyis az okosotthon, lakás biztonsági készülékek piacára. Az alábbi ábrán is látjuk, hogy a piaci növekedés több, mint ötszörös lesz a jelenlegi értéknek, és a kereső óriás a Nest cégen keresztül nagy-%-ot fog kihasítani a piacból. 2019-re előreláthatólag minimum a piac 3%-át megszerzi a Google, ez 4 milliárd dollár bevételt hoz a cégnek, csak abban az évben. Tehát a befektetése megtérülni látszik, addig is van 4 év, ami folyamatos bevétel növekedést jelent ebben a szegmensben.

Lakás biztonságieszek, okosotthon statisztika - BI
Lakás biztonságieszközök, okosotthon statisztika – BI

Mi következik ebből? Miért jó ez nekem?
A Google-ből végre lehet profitálni, és most olyan szinten van a részvény, hogy érdemes beleinvesztálni. A forgalom a részvényen extrém alacsony, ami azt jelenti, hogy az árfolyamon nincs pánik, és erős eső trend sincs, inkább oldalazás. A kockázatot minimalizálni kell, ezért több részletben, időben eltolva nagyobb hatékonysággal tudjuk a pozíciókat elhelyezni.  Három csomagra osztjuk a rendelkésésre álló összeget, az első részt most érdemes elhelyezni, 500 dollára pedig a stop szintünket helyezzük (ha, rossz irányba menne az árfolyam, itt szállunk ki), a második és a harmadik pozíció csomagot 600 dollár felett érdemes betenni, vagy 2-3 hónap múlva a második csomagot, később pedig az utolsót. Arra kell csak figyelnünk, hogy megfelelő átlagárunk legyen.

Google részvény elemzés - finviz.com
Google részvény elemzés – finviz.com

Forrás: BusinessInsider, Google, Nest
Fotó: Nest

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek