A Jeff Bezos birodalom – Tudod miért előzheti meg stabilan Bill Gates-et a világ leggazdagabb emberek listáján?

Tegnap bejárta a sajtót, hogy Jeff Bezos átvette az első helyet Bill Gates-től a leggazdagabbak listáján. Természetesen az Amazon részvényének árfolyamváltozása is befolyásolja a listát. DE! Van itt valami, ami miatt Bezos sokkal nyugodtabban, stabilabban tudja növelni a bevételeit.

Nézd meg az alábbi infografikát. Láthatod, hogy Bezos nem egy vállalat tulajdonosa, hanem több nagy cégé, sőt, ezek sokszor különböző területen is működnek. Kereskedelem, hírügynökség, robotika. De, ami ennél is fontosabb, hogy Bezos olyan cégek első befektetője volt, mint a Google, Airbnb, Uber…

MW-FO943_bezos0_20170621171902_NS

Szárnyal az Amazon árfolyama

A cég árfolyama éppen a csúcson van, ezért is sikerült Bezosnak elérni rövid időre az első helyet. Az Amazon részvényére még inkább felfigyeltek a nagy befektetők, mert már nem veszteséges a cég, sőt olyan felvásárlásokat eszközöltek, mint a Whole Foods, ami tovább erősíti, növeli a cég értékét. Az év elején írt rövid elemzésem óta a részvény 24%-ot emelkedett. Most várható lesz egy korrekció, de mázlink van, mert 950 és 1020 dollár között látható oldalazás volt az árfolyamban, így az egy jó támasz lesz a későbbi mozgásnak. Vagyis kisebb kockázattal lehet beszállni a vételi oldalra, amennyiben valaki hosszú távon szeretne Amazon részvénnyel kereskedni (Ha 950 dollár alá csökken az árfolyam tartósan, akkor nem érdemes tartani a részvényeket.).

amazon2017nyar

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz az Amazon részvénnyel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Forrás: Marketwatch

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!