KezdőlapGazdaság és üzletA kínai domaineladás-trükk (csalás?) - Lehet, valaki benyalja?

A kínai domaineladás-trükk (csalás?) – Lehet, valaki benyalja?

-

Természetesen a céges emailek közé is kerülhetnek spamek. Negyedévente előfordul, hogy levelet kapok kínai domainszolgáltatóktól. Először rá sem jöttem a turpisságra. Az első levélben az volt, hogy egy cég szeretné a kínai domainregisztrátornál bejegyezni az én cégem nevét (nem a minner-t), mert tetszik nekik. Nem akarnak jogi vitába keveredni, így engedélyt kérnek rá. Mivel azzal a névvel amúgy se terjeszkednék Kína felé, írtam nekik, hogy oké mehet, engedélyt adok, hogy beregisztrálják. Ezután kaptam ugyanúgy egy levelet, mintha egy cégvezető írta volna, vagyis ők azok, akik szeretnék bejegyeztetni a nevet egy új termékük miatt. Ugyanazt, válaszoltam rá, hogy már leírtam, hogy engedélyt adok….

Egy hét elteltével kaptam még egy levelet, hogy amennyiben akarom, bejegyezhetem pár dollárért a cégem nevét Kínában. (.cn/.com.cn/.net.cn/.org.cn)…, sőt, ha 100-200 dollárt fizetek, még a védjegyet is elintézik a kínai hatóságoknál. Erre már nem írtam semmit, de akkor le se esett a trükk. Mondjuk adtam alájuk a lovat, szóval én is hibáztam, mikor válaszoltam az első emailre. 

Neked már az olvasás közben biztosan átjött, hogy bizony szépen be próbáltak palizni. Szóval nincs olyan cég, akik az én cégnevemet akarja kínai domainvégződés alá bejegyezni, egyszerűen csak el akarták érni, hogy én tegyem meg azt, illetve tárhelyet is adtak volna fillérekért. Azóta sincs természetesen Mando Union nevű termék Kínában 🙂 , sem domain.

El kell mondjam, zseniálisan felépítették a beetetést, amúgy egy kínai tárhelyszolgáltató levele volt ez (gyakorlatilag olvastam már azt is, hogy valójában csalókról van szó). Én persze nem jegyeztem be a domaint.

Apropó domainek! Ehhez kapcsolódó cikkek: 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek