Kezdőlap Tőzsde A kínai hamisítók veszélyeztetik az Alibaba részvénykibocsátását?

A kínai hamisítók veszélyeztetik az Alibaba részvénykibocsátását?

-

Sok jó dolgot lehet olvasni az Alibaba cégről a részvénykibocsátás előtt, de vannak negatív hírek is. Köztudott, hogy a kínaiak előszeretettel hamisítják a nyugati termékeket. És az Alibaba online piacterein nagyon is sok hamis termék fordul elő. Fontos lépés lesz tehát a hamis termékek visszaszorítása, mivel ezt a külföldi befektetők nem fogják preferálni.

John Motley a Columbia Sportwear vezére szerint az Alibaba-hoz tartozo Taobao-on vásárolt Columbia termékek 82%-a hamis volt. A cég folyamatosan próbavárlásokkal szűri ki a saját termékeinél a hamisat, ezeket elküldik a supportnak, de a vezérigazgató szerint lehetetlen megállítani a hamisítást. Egyik terméket leveszik, máris más eladó jelenik meg.

Tehát az elkövetkező időszakban biztosan téma lesz ez, és inkább a negatív oldalt erősíti majd. Persze a befektetőket a profit érdekli, és valószínűleg inkább emelkedés várható a részvényárfolyamban.

Olvasd el a többi hírt az Alibaba részvénykibocsátásról. Kattints ide!

Forrás: CNN
Fotó: thecounterfeitreport.com/

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek