A közösség fogja finanszírozni a HétköznaPI CSAlódások új lemezét

Zseniális ötlettel állt elő a Hétköznapi CSalódások együttes. A Facebook oldalukon (ennél a fényképnél) hirdették meg, hogy akik támogatják az új lemezük megjelenését, ők megkapják az új lemez CD-jét, egy exkluzív pólót, és egy zárkörű koncert meghívót. A támogatás alsó határa 3000 Ft. A közösség erejével vajon sikerül összedobniuk a megvalósításhoz szükséges tőkét?

Remélhetőleg igen, sőt már valószínűleg sokat kaptak is. Igaz, a kivitelezésen még kicsit dolgozhattak volna. Érdemes ilyen közösségi pénzgyűjtésnél több “sávot” is meghatározni, és úgy párosítani az egyes “jutalmakat”, ajándékokat. Ha, azt nézzük, ezzel a rajongók egyrészt megkapják a CD-t, mintha valami early bird akció lenne, másrészt még mellé néhány ajándékot is, ez előnyös üzlet mindenkinek. Érdemes lett volna úgy elkészíteni a felhívást, hogy 3000-ért CD, 5000 felett CD + póló, 8000 felett CD + póló + exkluzív koncert belépő. Az összegekkel lehet játszani. Mindesetre ez egy jó kezdeményezés. El is gondolkodtam egy ilyen weboldal üzemeltetésén, ami a zenészeknek segít hasonló módon, picit közösségi finanszírozáshoz hasonlóan. Sőt legutóbb írtam egy új magyar közösségi finanszírozó szájtról, nekik például ez egy jó terep lehet. Csak jól kell tálalni az emberek felé, hogy megértsék.

És akkor már hallgassunk meg egy régebbi számukat:

Fotó: HétköznaPI CSAlódások/FB

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!