vasárnap, január 17, 2021

A legek között az Alibaba

Az alábbi ábrán látszik, hogy rekord összegű részvénykibocsátásra készül az Alibaba. Túlszárnyalja az Visa, GM és a Facebook részvénykibocsátását is. Szinte a csapból is erről a cégről szólnak a hírek a tőzsdei portálokon. Fontos is lesz a kibocsátás, mivel így jobban összehasonlítható lesz például az Amazonnal és az Ebay-el. Igazából a legnagyobb vetélytársa az Amazon felkötheti a gatyát, és a részvényesek is, mivel az árfolyama be is zuhanhat. Persze valamikor egy cég kibocsátása felhúzza az adott szektort is, de véleményem szerint most ez nem következik be, és az Amazon árfolyamára negatívan is hathat.

 

Az alábbi ábrán az Alibaba dominanciája kimagasló. Ha megnézzük a forgalma annyi, mint az Ebaynek és az Amazonnak együtt.

ecommerce_alibaba

 

Akkor mi várható? Az, hogy a részvény valószínűleg nagy emelkedéssel nyit majd, sőt kibocsátás utáni napokban is ez lesz megfigyelhető, ahogyan a GoPronál is történt. 

Nézz vissza többször is az Alibabaról szóló cikkeinkbe, hogy a legfontosabb információkat megtudd a kibocsátásról, és a cégről. Kattints ide, itt eléred a többi cikket!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek