Kezdőlap Tőzsde A legek között az Alibaba

A legek között az Alibaba

-

Az alábbi ábrán látszik, hogy rekord összegű részvénykibocsátásra készül az Alibaba. Túlszárnyalja az Visa, GM és a Facebook részvénykibocsátását is. Szinte a csapból is erről a cégről szólnak a hírek a tőzsdei portálokon. Fontos is lesz a kibocsátás, mivel így jobban összehasonlítható lesz például az Amazonnal és az Ebay-el. Igazából a legnagyobb vetélytársa az Amazon felkötheti a gatyát, és a részvényesek is, mivel az árfolyama be is zuhanhat. Persze valamikor egy cég kibocsátása felhúzza az adott szektort is, de véleményem szerint most ez nem következik be, és az Amazon árfolyamára negatívan is hathat.

 

Az alábbi ábrán az Alibaba dominanciája kimagasló. Ha megnézzük a forgalma annyi, mint az Ebaynek és az Amazonnak együtt.

ecommerce_alibaba

 

Akkor mi várható? Az, hogy a részvény valószínűleg nagy emelkedéssel nyit majd, sőt kibocsátás utáni napokban is ez lesz megfigyelhető, ahogyan a GoPronál is történt. 

Nézz vissza többször is az Alibabaról szóló cikkeinkbe, hogy a legfontosabb információkat megtudd a kibocsátásról, és a cégről. Kattints ide, itt eléred a többi cikket!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek