KezdőlapGazdaság és üzletA leggazdagabbak a legtöbb pénzüket, vagyonukat vállalkozásaikból szerzik

A leggazdagabbak a legtöbb pénzüket, vagyonukat vállalkozásaikból szerzik

-

Vajon miből építik a leggazdagabbak a vagyonukat? Miből áll? Mennyi ingatlanuk van, a vagyonuk mennyi százalékát teszi ki a vállalkozásaikból származó nyereség vagy vagyon? Ezt láthatod most azon az ábrán, amit a VisualCapitalist készített. Azt gondolom nem fogsz meglepődni a számokon, viszont van egy valami, ami azonnal megfogott. Főleg azért is, mert a Minner főleg üzleti ötletekkel, vállalkozásokkal foglalkozik. Nézzük is miről van szó!

Először is, amit az ábrán azonnal látsz, hogy valahol 1 millió dollár  (250 millió forint) összvagyonig az embereknek a legnagyobb vagyoneleme a lakóingatlan. Ez valójában evidens is, mivel nem a lakóhelyünk számát bővítjük a pénzünk növekedése után. Ami érdekes, hogy bár úgy gondolnád, hogy a gazdagok ingatlanokba fektetnek kiderül, hogy minél gazdagabb valaki ez a vagyon elem annál kisebb részét teszi ki az összesnek. Látható, hogy a leggazdagabbak pénze főleg vállalkozásaikban van, ami egyben azt is jelenti, hogy nem olyan likvid, mint a többi vagyonelem, viszont ez hoz a legtöbbet. Láthatóan minél több vagyonnal rendelkezik valaki, annál nagyobb részét teszi ki a vállalkozásának értéke. És ezekben még nincs is bennne a részvénytulajdon.

Nézz rá a Minner vállalkozási ötlet rovatára! Közel 200 ötlet vár rád, hogy tovább gondold, vagy megvalósítsd őket. Akár meglévő vállalkozásodat is kis tudod bővíteni! Kattints ide! 

Forrás: VisualCapitalist 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek