A leggazdagabbak a legtöbb pénzüket, vagyonukat vállalkozásaikból szerzik

Vajon miből építik a leggazdagabbak a vagyonukat? Miből áll? Mennyi ingatlanuk van, a vagyonuk mennyi százalékát teszi ki a vállalkozásaikból származó nyereség vagy vagyon? Ezt láthatod most azon az ábrán, amit a VisualCapitalist készített. Azt gondolom nem fogsz meglepődni a számokon, viszont van egy valami, ami azonnal megfogott. Főleg azért is, mert a Minner főleg üzleti ötletekkel, vállalkozásokkal foglalkozik. Nézzük is miről van szó!

Először is, amit az ábrán azonnal látsz, hogy valahol 1 millió dollár  (250 millió forint) összvagyonig az embereknek a legnagyobb vagyoneleme a lakóingatlan. Ez valójában evidens is, mivel nem a lakóhelyünk számát bővítjük a pénzünk növekedése után. Ami érdekes, hogy bár úgy gondolnád, hogy a gazdagok ingatlanokba fektetnek kiderül, hogy minél gazdagabb valaki ez a vagyon elem annál kisebb részét teszi ki az összesnek. Látható, hogy a leggazdagabbak pénze főleg vállalkozásaikban van, ami egyben azt is jelenti, hogy nem olyan likvid, mint a többi vagyonelem, viszont ez hoz a legtöbbet. Láthatóan minél több vagyonnal rendelkezik valaki, annál nagyobb részét teszi ki a vállalkozásának értéke. És ezekben még nincs is bennne a részvénytulajdon.

Nézz rá a Minner vállalkozási ötlet rovatára! Közel 200 ötlet vár rád, hogy tovább gondold, vagy megvalósítsd őket. Akár meglévő vállalkozásodat is kis tudod bővíteni! Kattints ide! 

Forrás: VisualCapitalist 

 

Segíts a missziómban, hogy az ilyen értékes ingyenes információk minél több magyarhoz eljuthassanak! Oszd meg az ismerőseiddel! Köszönöm! Én pedig készítem az új cikkeket!