szombat, január 16, 2021

A legnehezebb dolog fenntartani, hogy portálszerű oldalnak lásd a Minnert, és ne egy vállalkozás promóciós weboldalának – Minner a kulisszák mögött – 6. rész

Nem mindegy, hogy mi is jön le neked az oldalról. Ez nemcsak az olvasóknál fontos, hanem természetesen a szponzoroknál sem mindegy, illetve a Minner üzleti modelljét alapból meghatározza, mit is látsz azonnal az oldalon. Feltűnt, hogy nincsenek konkrétan kiírva a hozzám, Mándó Milánhoz kapcsolható egyéb szolgáltatások? Ez nem véletlen, mindjárt kiderül, miről is van szó.

Blog vagy nem blog? Portál?

Amikor 3 éve elindítottam az oldalt, akkor az én reklámozói célcsoportom még nem mozgott annyira a blog témában, nem ismerték a bloggerkedést. Így portálnak kellett hívnom a Minnert. Ezért is kellett napi 2-3 cikket írnom az oldalra, hogy fenntartsam némileg a portál feelinget. Most már többször blognak hívom, mivel valljuk be, egy személy írja a cikkeket, vagyis én. Fontos tudnod, hogy azért sem szerettem régen használni a blog szót, mert mindig tervben volt, hogy nemcsak én írok az oldalra. Egyébként pont most bővült a Minner csapata, és a héten már nemcsak tőlem fogtok cikket olvasni (heti 1 cikket más fog írni, és a neve is kint lesz a szerzőnél.) Na, de most nem is ez a lényeg.

Nem lenne reklámozóm, ha…

…az oldal nem úgy nézne ki, mint egy blog, portál, híroldal. Bizony, nagyon sokat számít. Én alapból olyan üzleti modellt terveztem, hogy reklámozó mindig legyen. Ezért sincs kiírva az egyéb szolgáltatásom, annak a promócióját egyébként is megoldom. A reklámozók pedig olyan extra dolgokat kapnak, hogy nem zavarja őket, hogy a saját promócióm is megtalálható időnként az oldalon.

Nem lenne olvasóm, ha…

… csak olyan tartalmak lennének, ami promóció. Képzeld csak el, hogy folyton az arcodba tolnám a reklámot, és látnád, hogy ez bizony valami oktató vagy marketinges cég oldala. Tudod ez nem egy marketingtanácsadó-vállalat céges blogja. Ez egy külön álló oldal.

Egyensúly

Fent kell tartanom az egyensúlyt az oldalon, így mindig több lesz az olyan cikk, ami valamilyen hír, érdekesség, vagy éppen ingyenes tananyag, illetve öltet. Sőt, ezek lesznek többségben a későbbiekben is. Elvégre az oldalnak saját magát el kell tartania, ami főleg reklámozókkal megy a későbbiekben is, továbbá a rendezvények szervezése is dob a bevételen.

Én egyedül, de mégsem egyedül, és később többen?

Nem véletlen, hogy ilyen összevissza írtam ezt a bekezdéscímet. Régebbi tartalmakban azért használtam többes számot (2014-ben), hogy nagyobbnak tűnjön az oldal (pedig egyedül írtam, max voltak segítőim (Pl. párom, barátaim, ismerőseim)). Így, ha valaki kérdezte, azt mondtam vannak külsős segítők. Aztán jött a váltás, kicsit énmárkára építettem 2015 augusztusától. De mindig ott lebegett előttem, vagyis néha az oldalon is éreztettem, hogy bizony én bővíteni akarom a Minner-közreműködők számát. És ez most meg is történt.

Röviden tömören ennyi volt a 6. rész.

A cikksorozat további részei:

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek