KezdőlapGazdaság és üzletA Lidl lavinát indít el? Nőni fognak a bérek? - Ezaz!!!!

A Lidl lavinát indít el? Nőni fognak a bérek? – Ezaz!!!!

-

A hazai piacon több szektorban is akkora a munkaerőhiány, hogy csoda, hogy még működik a magyar gazdaság. Oké, ez picit túlzás. Térjünk is rá erre a béremelésre. A Lidl 15%-kal emelte az alkalmazottai (augusztusi) bérét  (via hvg.hu). Így az alkalmazottak már bruttó 313 ezer forintot kapnak havonta, ami a KSH szektor átlaga felett van. De miért lényeges ez? Olvasd tovább!

A cégek eddig kivártak, reménykedtek, hogy megoldódik a munkaerőhiány, és nem kell nagyobb béremelést eszközölniük a jó munkaerő bevonzásához. Most viszont a Lidl egy lavinát is elindíthat. Persze nem biztos, de amikor egy nagyobb szereplő ezt meglépi, a többi is követheti. Ebben csak reménykedni tudunk.

Lájkold, ha te is nagyobb bért szeretnél, mert akkor minden szektorra, sőt az egész gazdaságra kihatna. Oszd meg ismerőseiddel!

Fotó: wikipédia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek