vasárnap, január 17, 2021

A Lidl lavinát indít el? Nőni fognak a bérek? – Ezaz!!!!

A hazai piacon több szektorban is akkora a munkaerőhiány, hogy csoda, hogy még működik a magyar gazdaság. Oké, ez picit túlzás. Térjünk is rá erre a béremelésre. A Lidl 15%-kal emelte az alkalmazottai (augusztusi) bérét  (via hvg.hu). Így az alkalmazottak már bruttó 313 ezer forintot kapnak havonta, ami a KSH szektor átlaga felett van. De miért lényeges ez? Olvasd tovább!

A cégek eddig kivártak, reménykedtek, hogy megoldódik a munkaerőhiány, és nem kell nagyobb béremelést eszközölniük a jó munkaerő bevonzásához. Most viszont a Lidl egy lavinát is elindíthat. Persze nem biztos, de amikor egy nagyobb szereplő ezt meglépi, a többi is követheti. Ebben csak reménykedni tudunk.

Lájkold, ha te is nagyobb bért szeretnél, mert akkor minden szektorra, sőt az egész gazdaságra kihatna. Oszd meg ismerőseiddel!

Fotó: wikipédia

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek