A Lidl lavinát indít el? Nőni fognak a bérek? – Ezaz!!!!

A hazai piacon több szektorban is akkora a munkaerőhiány, hogy csoda, hogy még működik a magyar gazdaság. Oké, ez picit túlzás. Térjünk is rá erre a béremelésre. A Lidl 15%-kal emelte az alkalmazottai (augusztusi) bérét  (via hvg.hu). Így az alkalmazottak már bruttó 313 ezer forintot kapnak havonta, ami a KSH szektor átlaga felett van. De miért lényeges ez? Olvasd tovább!

A cégek eddig kivártak, reménykedtek, hogy megoldódik a munkaerőhiány, és nem kell nagyobb béremelést eszközölniük a jó munkaerő bevonzásához. Most viszont a Lidl egy lavinát is elindíthat. Persze nem biztos, de amikor egy nagyobb szereplő ezt meglépi, a többi is követheti. Ebben csak reménykedni tudunk.

Lájkold, ha te is nagyobb bért szeretnél, mert akkor minden szektorra, sőt az egész gazdaságra kihatna. Oszd meg ismerőseiddel!

Fotó: wikipédia

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!