KezdőlapTőzsdeA luxus tényleg hasít a tőzsdén

A luxus tényleg hasít a tőzsdén

-

Márciusban írtunk a luxusmárkák részvényeiről egy cikket. Abban kifejtettük, hogy a válság ellenére ezek a papírok jól teljesítenek, mivel a gazdagabb rétgeget nem érintette olyan mértékben a recesszió. Sőt az átlagos pénztárcával rendelkezők is meg engednek maguknak egy-két luxuscikket időközönként.

Akkor a Ralph Lauren részvényt elemeztük, és a számításunk be is jött, emelkedett a részvény árfolyam, 160 dollárról 182 dollárig emelkedett (tegnapi adat), ami 13,75% profitot jelent. A 185 dollárt is elérte a részvény az elmúlt napokban, ez volt a célára a UBS elemzőinek is. A vállalat jól teljesít, éves szinten 15-16%-os forgalom növekedést várnak az elkövetkező években.
ralphlauren_december részvény

Érdemes venni?
Egy kisebb korrekció után igen, de véleményem szerint egy kicsit alulárazottabb luxus részvényt kell kiszemelni jelenleg, mivel most kicsit lassabb lesz az emelkedés a Ralph Lauren papírnál.

Melyiket figyeljük?
A PVH Corp.-nál (Calvin Klein, Tommy Hilfiger brand tartozik hozzájuk) látunk szép hullámzást az elmúlt hetekben, abba szépen belel lehet ülni. A nagyobb elemző cégek is mind feljebb várják a részvényt, a mostani 124 dollárról 170 dollárig várja a UBS (37 % emelkedést prognosztizálnak), míg a kisebb elemző cégek 150 dollárra várják, ami így is  20% profitot jelentene. Az elemző cégek várakozásai általában 1-2 éves időtartamra vonatkoznak.

pvh december

 

Fotó: PVH

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek