vasárnap, január 17, 2021

A magyar startup az amerikai tőzsén

A top magyar startupok között említik a LogMeIn-t, pedig már rég túlléptek a startuposdin, ők már egy működő globális cég. A cég részvényei a Nasdaqon (amerikai tőzsde) forognak már 2009 óta. Számítógépek, és egyéb eszközök távoli elérésére szakosodtak. Ami valljuk be elég hasznos tud lenni, mikor nem az irodában dolgozunk. Jelenleg vállalat piaci kapitalizációja közel 1 milliárd dollár.

A részvény árfolyama eléggé hektikus, de még így is elég magasan van ahhoz, hogy azt mondjuk a cég tőkeerős. A 47 dolláros árat nem tudta átbökni az elmúlt években, állandóan visszapattant az árfolyam. Általában ezek a visszaesések a negyedéves jelentések idején következtek be. A tőzsde bevezetése óta 99%-ot tudott emelkedni, ami éves 20% profitnak felel meg.

Az árfolyam olyan szinten tartózkodhat, ami már a külföldi befektetők fantáziáját is megmozgatja. Azért is, mert 37 dollárhoz egy szűk kiszállási pontot tudnak meghatározni, így kis kockázattal, dupla annyi nyereséget érhetnek el.
logmein_juli

Forrás: finviz.com

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek