A Microsoft felvásárolta a Minecraftot

2,5 milliárd dollárt fizetett a Microsoft a Minecraft-ot fejlesző cégért (Mojang). Az egykori alapító Markus Persson ott is fogja hagyni a céget, végleg kiszáll. Igaz a rajongók teljesen nem örülnek neki, de a Microsoft megígérte nem változik semmi, és ugyanúgy minden platformon elérhető lesz a játék.

2009-ben jelent meg az első verzió, majd a nagyközönség annyira megszerette, hogy ezidáig 50 millió darabot adtak el összesen PC-n és konzolon. Az elemzők szerint fontos, hogy jól kezelje a felhasználókat a Microsoft, főleg mert elég kényes a játék tábora.

A Microsoft részvényárfolyama nem változott, ez jó jel is lehet, mivel a befektetők, nem érezték elveszettnek a 2,5 milliárd dollárt, amit fizetett a cég. A részvény árfolyamára rápillantva láthatjuk, hogy nagyon szeretik a befektetők. A Google mellett azért ez a részvény is jócskán emelkedik, nem is beszélve az Apple-ről. Tehát a tech óriások részvényeit előszeretettel vásárolja mindenki. A nagy emelkedésbe persze ideje lenne már egy korrekciónak, vagy legalább oldalazásnak. Aki vásárolni szeretne a részvényből, neki érdemes lesz megvárni az előbb említett eseményeket, az jó beszállási pont lehet.

msft_szept

Forrás: theguardian

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!