A Minner idősekre specializálódott vállalkozási ötletét alátámasztja egy kutatás – Ezt nézd! De jó kimondani: Na ugye!

Megörültem a múlt héten, amikor egy friss kutatásban kiemeltek egy fontos statisztikát, ami még inkább megerősíthet téged a Minner egyik vállalkozási ötletének létjogosultságában. Mire is gondolok? A 149. üzleti ötletben azt a tippet adtam, hogy érdemes lehet idősekre specializált vállalkozást indítani. Bár az a tény alapból meg kellett, hogy győzzön téged, hogy az idősek száma nagy ütemben nő, míg ugye a születések száma csökkent (itt most a fejlett régiókra értem). És bizony 55+ feletti korosztály elkezdte magának felfedezni a technológiát, internetet, és azért valljuk be, pénzük is van. Na, de lássuk a címben is leírt kutatást.

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Lyzr online médiaelemző cég készített egy átfogó online médiakutatást a hazai közösségi médiáról (ejj, de kacifántosan fogalmaztam). A kutatásban egyébként sok lehangoló adat volt, például, hogy idehaza egy nagy többség a Mindenegybenblog tartalmait fogyasztja, még jó, hogy te itt vagy, és a Minner-t olvasod. Nos ez a része most nem is annyira érdekes, lehet, majd egy cikk témája lesz, bár az az igazság, hogy az index.hu itt elég jól összefoglalta, felesleges így írnom róla. Viszont!!!  Van benne valami, ami nekünk releváns információ!

Idősek és a közösségi média

A fent belinkelt indexes cikk Nem csak a húszéveseké a világ bekezdése számunkra (Minner olvasóknak, vállalkozóknak) azért érdekes, mivel kiderül belőle, hogy az 50 feletti korosztály aktívan használja a közösségi oldalakat. Ami a 149. időseknek szóló vállalkozási ötletében leírt webshop megvalósításához elengedhetetlen (elvégre részben online marketingből szerezzük a vásárlókat a leírtak alapján (a képre kattintva eléred az ötletet.)). És ez egybevág azzal a statisztikámmal is, hogy az 55 felettiek száma már több mint 800 ezer a Facebook-on, ami az 5 milliós magyar felhasználóhoz képest elég nagy szám. Érdekesség még, hogy a külföldi statisztikákhoz képest idehaza több az idős internetező. Wow.

Indíts vállalkozást: 149. vállalkozás ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

Forrás: Index.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!