A Minner mellett az MIT is jósolt egyet, nézd meg mi várható a jövőben

Remélem olvastad az arról szóló írásomat, hogy lesz e új ipari forradalom, vagy mi várható a jövőben. A téma azért is foglalkoztatott, mert többféleképpen is lehet profitálni abból, ha valami eltalálunk. Vladimir Bulović az MIT professzora és több vállalkozás tulajdonosa is előre tekintett a jövőbe, és leírta, hogy ő milyen területeken vár változást, melyik területekre kell fókuszálni. Nézzük is meg ezeket:

1. Napenergia
Vladimir szerint eljön azaz idő, amikor a mobilok hátulján, oldalán napelemek lesznek, és nem lesz szükség már arra, hogy töltsük őket a hálózatról. Már léteznek olyan mobilok, vagy mobilbankok (powerbank), amik napenergiával működnek, mégis a legtöbb mobilgyártó erre nem fektet hangsúlyt. Az én meglátásom: Talán az iPhone 10-ben ez lesz a nagy fejlesztés? Hogy egy picit humoros legyek. De tényleg, az Apple valószínű erre is fog építeni.
Összefoglalva a napenergia ahhoz képest, hogy már régóta itt van velünk, még mindig gyerekcipőben jár.

2. Hardverek
A professzor szerint a hardverpiacon az a baj, hogy egy-egy új termék, fejlesztés csak több év után éri el a piacot. De az egyik szegmens, amiben a startupok erősek lehetnek az a hardverpiac.
Az én megjegyzésem: A közösségi finanszírozásoknak hála egyre könnyebb betörni a piacra egy új hardverrel. Kivéve akkor, ha csak tötymörögsz, mint a magyar okos zuhany kitalálói, róluk itt írtam, kattints ide!

3. Magánszektor és a felvásárlások
A nagy cégekre óriási nyomás nehezedik, minden egyes fejlesztésüket figyeli a nagyközönség. A befektetők elvárják, hogy negyedévről-negyedévre újításokat hozzanak. Ezeket viszont nem tudják maguk elérni, mivel egy nagy multi nem olyan innovatív, mint egy kisebb startup. Látható is, hogy a nagyobb cégek felvásárlásokkal oldják meg az innovációk megszerzését. Olcsóbb megoldás lehetne az, hogy az egyetemekkel sokkal jobban együttműködnek ezek a cégek. Arra már több vállalat is rájött, hogy érdemes külön választani a részlegeiket (pl. Hewlett-Packard, vagy az Ebay, utóbbi leválasztotta a PayPal üzletágát).

Levonva a konklúziót tehát, a napenergiában még mindig van potenciál, és növekedési lehetőség. A startupoknak jobb most a lehetőségük a hardverpiacon, mint korábban. A nagy multik pedig a felsőoktatási intézményekkel együtt felpörgethetik a kutatásokat.

Forrás: INC
Fotó: MIT

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!