A modern kori konkurencia szívatása. Arab és egyiptomi követőket vesznek egymásnak a konkuráló cégek?

Még tavaly februárban nekem is volt egy olyan rosszakaróm, aki úgy gondolta, egyiptomi és arab követők vásárlásával szívat meg, melyeket a Minner Facebook-jára irányít. Naponta 100-200 követővel nőtt a követőszámom (800-1000 követővel dobta akkor meg a pár ezres követőtáborom). Elsőre persze azt gondolnád, hogy ez miért kiszúrás, mindenki szeretné, hogy több követője legyen. Ezt is kifejtem, illetve az utóbbi időben havonta láttam csoportokban, hogy egy-egy ember erről panaszkodik, és kérdezik, ez vajon hogyan lehetséges, mit tudnának csinálni. Nézzük is miről van szó!

Tavaly egy ilyen esetet ki is posztoltam a Minner FB-jára, mert egyrészt érdekesnek találtam, másrészt egy kicsit dühített a dolog. Miért? A beágyazott Facebook poszt alatt kiderül.

Nos, egyrészt tudom ki, vette a lájkolókat egy klikkfarmtól, mivel előtte mondtam nemet egy promócióra, és sajnos az illetőből ilyet bármikor kinéztem. A sértődöttségét így vezette le, mert nemet mondtam egy együttműködésre. Ki is szúrt velem, mert én bizony gyomláltam a lájkolókat. Szerencsére ki lehet őket törölni (lásd alul). Én annak a híve vagyok, hogy sokkal jobb 1000 valódi, mint 10 000 álkövető. Miért?

  • A Facebook algoritmust is félrevezetheti az, hogy a követők láthatóan nem aktívak. Lehetséges, hogy a többi valós követő elé azért nem teszi ki organikusan a FB posztokat, mert látja, a többséget nem érdekli a poszt.
  • Hiába a sok követő, elég lehangoló, hogy 5-10 000  követőnél (mondjuk 3-5 000 ebből fake, álkövető) egy-egy poszton csak 1-2 lájk van ( az elmúlt 10-20 poszton).
  • És mi történik, ha véletlen még lájkolják is a posztokat? Mit látnak a hazai követők. “Mi ez a sok arab?”

Egyébként is én annak örülök, ha nem boldog-boldogtalan követi a Minnert, hanem ténylegesen csak olyanok, akik bizony olvasnak, vagy érdeklődnek a posztjaim, tartalmaim iránt.

Hogy történik a követővásárlás? Hogyan csinálják?
Írd be Googleb-a, hogy “buy facebook followers”. Máris találsz több ilyen céget. Meg kell adnod a Facebook oldalad ID-ját, de már sokszor elég a Facebook oldal linkje is, amire a követőket akarod, és a rendszer már dolgozok is. Néhány ezer forintért már több 1000 követő vásárolható.

Hogy tudsz Facebook követőket törölni?

2016-ban még egyesével kellett törölnöm, szerencsére most már lehetséges tömeges követőtörlés is, ha véletlen ilyenbe futsz bele. A Facebook oldalad beállításaiban kattints az “Emberek és más oldalak” menüpontra, jelöld ki azokat, akiket törölni szeretnél. Ilyenkor a rendszer “kiköveti az oldaladat az ő nevében, és ő erről nem kap semmilyen értesítést, ezt magamon teszteltem.

facebook kovetok torlese

Ehhez kapcsolódó tartalmak: 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)